Matea Pletikosić napušta Budućnost, seli se u Rumuniju

ŽRK Budućnost/D.Starčević

Matea Pletikosić, devojka koja je uzdanica Budućnosti i reprezentacije Crne Gore, sa kojom je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, neće biti u sastavu šampiona Crne Gore u sezoni koja sledi, jer je postigla dogovor sa ekipom Korona Brašov iz Rumunije.

Matea je sedam godina provela u dresu Budućnosti. Stigla je u glavni grad Crne Gore 2015. godine, jednu sezonu je provela u ekipi Krima iz Ljubljane, pa se ponovo vratila u Podgoricu.

RSCG/Stefan Ivanović

Korona će naredne sezone ponovo igrati u elitnom društvu, nakon što je izbačena iz pomenutog društva 2019. godine kada je otkriveno da su sve igračice podvrgnute zabranjenoj laserskoj intravenoznoj terapiji, zbog čega su suspendovane. Žrtva je tada bila i Ivona Pavićević, koja je nedavno produžila ugovor sa ekipom Budućnosti, koju je WADA suspendovala na 17 meseci.

Klub iz Brašova je promenio kompletnu upravu, a jasno je da će se ove sezone vratiti u elitu, jer je upisao svih 14 pobeda. Imaće i veliki budžet, pa je mogao Matei da ponudi znatno bolji ugovor nego Budućnost.

RSCG/Stefan Ivanović

Pre Matee Pletikosić, paraf na ugovor sa ekipom Korone je stavila i povremena članica državnog tima  Bobana Klikovac.

Komentari

Vaš komentar