Nemačka preko Slovenije krenula ka Parizu

Printscreen IHF

Izabranice Dragana Adžića, rukometašice Slovenije, nisu dobro počele kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Domaćin turnira, selekcija Nemačke, slavila je sa 31:25 (17:14). U drugom meču grupe, snage će odmeriti Crna Gora i Paragvaj, a plasman u Pariz će izboriti dve selekcije.

Najefikasnije u sastavu Slovenije bile su Ana Gros sa 11, Nataša Ljepoja sa pet, odnosno Tamara Mavšar i Tjaša Stanko sa po dva gola. Prevagu na tasu Nemačke, donele su Julija Majdhhof sa devet, odnosno Ksenija Smits i Marija Stokšolder sa po četiri gola.

Većim delom prvog poluvremena igralo se po principu gol za gol, ali je Nemačka u završnici ovog perioda igre, uspela da kazni nekoliko grešaka Slovenije, uspela je golovima iz tranzicije da stigne do plus tri – 17:14.

U nastavku meča, Slovenija je nastojala da stigne do egala, a Nemačka ljubomorno čuvala kapital, pa je sredinom drugog poluvremena vodila sa 23:19. Slovenija nije uspela da pripreti do kraja, ali i dalje može da se nada osvajanju jednog od dva mesta koja vode u Pariz.

U narednoj rundi, Slovenija igra protiv Paragvaja, dok će Nemačka odmeriti snage sa selekcijom Crne Gore. U poslednjoj rundi, 14. aprila, igraće Crna Gora i Slovenija, odnosno Nemačka i Paragvaj.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!