Nestale rukometašice Kameruna pred meč sa Hrvatskom

Rukomet 8. dec 202317:01 13 komentara
rukometašice Kameruna, Kamerun rukomet
Guliver

Ženska rukometna reprezentacija Kameruna biće neočekivano oslabljena u utakmici sa Hrvatskom na Svetskom prvenstvu u Švedskoj, jer su dve igračice nestale iz kampa nacionalnog tima ove afričke zemlje u noći između četvrtka i petka.

Benedikt Manga Ambasa i Marijan Batamag nisu se pojavile na doručku, a kasnije je utvrđeno da se nisu ni „uspavale“, naprotiv.

Njima je uspelo da uteknu uprkos tome što je Rukometni savez Kameruna, svestan da ova praksa postoji već duži niz godina, imao organizovanu „pratnju“ čiji je zadatak bio da spreči eventualnu transformaciju iz sportiste u migranta.

„Videla sam izveštaje da su dve igračice nestale. U Savezu kažu da su pazili dobro na svoju ekipu, ali nisu krivi što su njih dve nestale“, izjavila je kamerunska novinarka Leokadija Bongben u intervjuu za gohandball.com.

Letos je pred meč Hrvatska – Burundi na Svetskom prvenstvu za kadete nestalo čak deset mladića iz redova afričke selekcije, ali su ubrzo pronađeni u Belgiji.

Hrvatska i Kamerun sastaju se u subotu od 18 časova u dvorani „Skandinavijum“ u Geteborgu, u isto vreme kada će u „Jiske Bank Boksenu“ u Herningu početi duel između rukometašica Srbije i Nemačke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare