Oglasila se Vojvodina: Upozorili smo na neuslovnost hale

Rukomet 15. apr 202420:15 0 komentara
Nenad Mihajlovic/Starsport.rs ©

Finale rukometnog kupa donelo je mnogo uzbuđenja, pre svega rezultatski. Ipak, nije finale proteklo samo u sporrtskom ambijentu, bilo je i incidenata na tribinama.

Povodom nemilih scena u dvorani „Slana bara“ oglasio se i rukometni klub Vojvodina, a saopštenje prenosimo u celosti i bez izmena:

„RK “Vojvodina“ pre svega čestita sportskim prijateljima iz RK“Partizan“ na zasluženom osvajanju Kupa Srbije sa željom da taj rezultat da još više elana za dalji napredak kluba. RK “Vojvodina“ je postala brend i jedan od najboljih ambasadora našeg sporta, Grada Novog Sada i Države Srbije, zahvaljujući predanom i posvećenom radu igrača, stručnog štaba i Uprave kluba. Doneli smo Srbiji i Evropski trofej posle više decenija u izvanrednom finalu i pobedom u Norveškoj. Rukomet je dugo čekao na ovakve mečeve i ovakva finala. Mislimo da dešavanja od subote samo štete daljem razvoju ovog sporta i bespotrebno bacaju senku na vrhunsku borbenost i davanje igrača i jednog i drugog kluba. Utakmica je organizovana u skladu sa svim propozicijama u takmičenju RSS i preduzete su sve mere bezbednosti. I pored svega unapred preduzetog i iskrenog žaljenja zbog incidenta, prepoznali smo i unapred upozoravali da postoji neuslovnost hale Slana bara da primi dve organizovane navijačke grupe, pa ćemo tu činjenicu imati u vidu pri organizaciji nastupajuće završnice prvenstva i utakmica koje će odrediti Prvaka Srbije“.

Novosađani su posle sedmeraca ispustili trofej Kupa, a u poslednjoj sekundi produžetka su imali priliku da pobede, međutim, sedmerac je promašio Vorkapić.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!