Okupile se rukometašice Srbije

Rukomet 28. feb 202213:52 0 komentara
FOTO: RSS

Rukometašice Srbije okupile su se u EHF nedelji nacionalnih timova i započele pripreme za dva susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Švedske.

Ovo je prvo okupljanje rukometašica Srbije od učešća na Svetskom prvenstvu u Španiji decembra prethodne godine, na kome je Srbija zauzela 12. mesto.

povezane vesti

Izabranice Uroša Bregara očekuju veliki izazovi u nedelji koja sledi. Prvu utakmicu sa Švedskom, Srbija će odigrati u Zrenjaninu u četvrtak, 3. marta od 18 sati, a dva dana kasnije ih očekuje gostovanje u Istadu (5. mart, 17.00 časova).

Posle dužeg odsustva, zbog povreda, u selekciji su ponovo Sanja Radosavljević, Jelena Lavko i Jelena Trifunović, a u užem sastavu seniorskog nacionalnog tima prvi put su Katarina Bojičić, pivot Jagodine i Dunja Radević, kadetska reprezentativka Srbije i članica kraljevačkog Metalca.

U dosadašnjem toku kvalifikacija za EHF Evro 2022 Srbija je slavila protiv Turske u Zrenjaninu, 36:27, a zatim pretrpela poraz protiv Islanda na gostujućem terenu 23:21.

#related-news_0

Posle dva martovska susreta sa Švedskom, Srbiju do kraja kvalifikacija očekuje gostovanje u Turskoj 20. aprila i utakmica sa Islandom, koja se 23. aprila igra u Srbiji.

Evropsko prvenstvo za rukometašice na programu je od 4. do 22. novembra 2022. godine u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Pored već četiri poznata učesnika EHF Evra 2022 – domaćina Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, kao i aktuelnog šampiona Evrope, Norveške, za preostalih 12 mesta kroz kvalifikacije se bore 24 ekipe.

Po dve najbolje plasirane selekcije iz šest kvalifikacionih grupa obezbediće učešće na kontinentalnom šampionatu. EHF Evro 2022 je poslednje takmičenje koje će biti odigrano u formatu od 16 ekipa jer će se već 2024. godine za naslov prvaka Evrope boriti 24 selekcije.