Peh za Hrvatsku: Davor Mandić ne igra protiv Srbije

Rukomet 14. jan 202215:08 0 komentara
REUTERS/Ognen Teofilovski

Rukometaši Srbije i Hrvatske odmeriće snage u drugom kolu šampionata Evrope, a utakmica je na programu 15. januara sa početkom u 20 časova i 30 minuta. Podsećanja radi, Srbija je u prvoj rundi pobedila Ukrajinu sa 31:23, dok je Hrvatska poražena od Francuske sa 27:25.

Meč koji sledi je od velikog značaja, nosi prefiks biti ili ne biti kada je reč o plasmanu u drugu, odnosno glavnu rundu takmičenja, očekuju se rezultati testiranja na koronavirus pred meč, ali je već sada jasno da Hrvatska neće moći da računa na Davida Mandića koji je zbog grubog prekršaja dobio plavi karton protiv Francuske.

Istovremeno, reprezentaciji Hrvatske se priključio Marin Jelinić, a selektor Hrvoje Horvat će tek nakon obaveznog testiranja, analize situacije sa povredama, doneti odluku o sastavu tima za duel protiv Srbije, objavio je Rukometni savez Hrvatske.

Hrvoje Horvat
REUTERS/Ognen Teofilovski via Guliver

Hrvatska je pod prilično velikim pritiskom jer je reč poraz u duelu sa Srbijom zabranjena, s obzirom da bi san o plasmanu u drugu rundu takmičenja bio ugašen. Srbije je nešto rasterećenija, jer bi i u slučaju poraza, mogla da se nada plasmanu u glavnu rundu, preko Francuske.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!