„Pritiska nema, ali kadre smo da stignemo do glavne runde“

RSCG/Stefan Ivanović

Izabranice Bojane Popović, rukometašice Crne Gore, u podmlađenom sastavu ulaze u završnu fazu priprema za Svetsko prvenstvo, na kojem će pokušati da u konkurenciji sa Francuskom, Slovenijom i Angolom, stignu do druge, odnosno glavne runde takmičenja.

Rezultatskog imperativa i bremena nema. Cilj je da se stekne neophodno iskustvo, da se profiliše selekcija koja će biti kadra da na Evropskom prvenstvu naredne godine, koje će biti organizovano u Crnoj Gori, bude konkurentna za vrhunske rezultate i visok plasman.

Na Svetskom prvenstvu u Španiji, glavni aduti Crne Gore će biti mladost, energija, ogromna glad za uspehom. Pomenuta rasterećenost, na velikim takmičenjima ume da bude prednost, jezičak koji može da prevagne na tasu u utakmicama koje slede.

“Nemamo rezultatski imperativ, ali imamo imperativ da se predstavimo u dobrom izdanju, da pokažemo da imamo potencijal za velike rezultate u periodu koji sledi. Grupa u kojoj se nalazimo je izuzetno zahtevna i teška. Cenimo i poštujemo Francusku, Sloveniju i Angolu, ali verujem, kao i sve devojke u timu, da smo kadre da se probijemo u drugu, odnosno glavnu rundu takmičenja”, naglasila je Matea Pletikosić, pa nastavila:

RSCG/Stefan Ivanović

“Kontrolne utakmice protiv Švedske će nam mnogo značiti. Imaćemo priliku da se još bolje uigramo, da vidimo šta još treba ispraviti pred duele sa najboljim selekcijama planete. Idemo korak po korak. Takmičenje otvaramo duelom sa selekcijom Slovenije, pa je sav fokus usmeren na pomenuti duel. Tek posle Slovenije, razmišljaćemo o Angoli i Francuskoj. Nije nikakav problem da ulogu favorita prepustimo iskusnijim selekcijama, ali svi rivali će na parketu morati da nas ubede da su bolji. Ponavljam još jednom, nemamo imperativ i pritisak, ali cilj kojem težimo je glavna runda takmičenja na smotri najboljih selekcija planete”.

Crna Gora će protiv Švedske odigrati kontrolne mečeve 26. i 28. novemebra. Prvi meč na Svetskom prvenstvu je na programu 3. decembra protiv Slovenije, a zatim slede dueli sa Angolom i Francuskom.

Komentari (0)

Vidi sve komentare