Raičević: Nisu bitne Bojana i Milena, bitna je Crna Gora

Rukomet 20. nov 202320:59 1 komentar
RSCG/Stefan Ivanović

Milena Raičević se obratila javnosti nakon što je Bojana Popović objavila spisak za Svetsko prvenstvo i naglasila da nema poverenja u Milenu.

Saopštenje Milene Raičević prenosimo u celosti:

„Nisam se obraćala kada je klub u pitanju i neću, jer smatram da je ono što se u klubu dešava odnos između nas koji se može jedino rešiti tamo gde mu i pripada po ugovoru. Pošto dogovorom nije moglo i svesna svih posledica po mene po svakom pitanju, nisam htela da narušavam taj odnos mojim javnim reagovanjima. Današnje obraćanje je isključivo povodom obraćanja selektorke i njene današnje izjave ‘da je naš odnos narušen’ i da zbog toga nisam u reprezentaciji“.

Reuters

„Želim samo reći da je sve bilo kako treba u odnosu između selektorke i mene, čak i nakon suspenzije od kluba nisam verovala da postoji ikakav problem između nje i mene dok danas nisam pročitala saopštenje da je naš odnos narušen. Kao selektorka sa tolikim igračkim i trenerskim iskustvom jednim razgovorom je mogla otkloniti dileme da li postoji problema i poverenja. No, svakome na obraz. Naravno, svesna da su ovakvom njenom odlukom moji snovi o Svetskom prvenstvu završeni, obećavam svima da ću ipak nastaviti da sanjam svoje snove i da moja reprezentativna karijera nije završena, ko god da je selektor. Zato ne želim dalje da produbljujem bilo kakvu raspravu na ovu temu, jer je ovim devojkama koje su na spisku (a one su prave heroine naše države) pre svega potrebna naša podrška i zajednička energija da pokušaju da izbore četvrtfinale i kvalifikacije za Olimpijske igre“.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

„Drage moje ‘lavice’, verujem da vi to možete. Volim vas i navijaću svim srcem za vas, jer vi ste i moja snaga, a vaš uspeh je i moj. Zato molim celokupnu crnogorsku javnost da ovu temu zaključimo, a devojkama damo pun vetar u leđa, jer im je to sad najpotrebnije, zato što nije bitna Milena ili Bojana, bitna je Crna Gora, zato – za Crnu Goru SVI“, poručila je Milena Raičević.

Bonus video