“Rasterećeno, hrabro i odlučno na Bukurešt”

Rukomet 14. jan 202218:52 0 komentara
ŽRK Budućnost/D.Starčević

Rukometašice Budućnosti dobro se bore protiv koronavirusa, a sa izuzetno mladim timom i sa moćnim ekipama u Ligi šampiona. Izabranice Bojane Popović, pokušače 15. januara da na svom parketu pobede Bukurešt u 10. kolu elitnog takmičenja, a utakmica počinje u 18 časova.

U odnosu na start sezone, više je nego evidentno da šampion Crne Gore napreduje iz utakmice u utakmicu, da se polako, ali sigurno profiliše ekipa koja će u bliskoj budućnosti ponovo biti konkurentna za vrhunske domete na evropskoj sceni.

Okršaj sa deleko iskusnijom ekipom iz Rumunije je nova prilika za dokazivanje, prilika za osvajanje novih bodova, kojih Budućnost nema mnogo. Osvojila je samo dva i to protiv aktuelnog vicešampiona Evrope, ekipe Bresta, čije će boje od naredne sezone braniti Đina Jauković i Itana Grbić, uzdanice reprezentacije Crne Gore, devojke koje su afirmaciju stekle upravo u ekipi Budućnosti.

U sastav se vraća pivot Nikolina Vukčević, a na istoj poziciji ponovo neće biti Tatjane Brnović, koja je propustila i meč protiv Ferencvaroša u Mađarskoj.

ŽRK Budućnost/D.Starčević

“Moramo da budemo na izuzetno visokom nivou u oba pravca od prvog do poslednjeg minuta, jer Bukurešt ima zaista izuzetno kvalitetnu ekipu, koja je odlično pokrivena na svim pozicijama. Upoznate smo sa kvalitetom rivala, poražene smo od Bukurešta u prvom delu sezone, znamo koje su vrline i mane rivala koji nas očekuje”, naglasio je Bojana Popović, selektor Crne Gore i trener Budućnosti, pa nastavila:

“Najvažnije je da u meč koji sledi uđemo bez pritiska, rasterećeno, hrabro i agresivno. Dobro smo trenirali u proteklih sedam dana, atmosfera u ekipi je na visokom nivou, devojke jedva čekaju da utakmica počne. Imaju dosta samopouzdanja i veliku glad za uspehom. Bukurešt je favorit, a čar sporta je što favoriti ne pobeđuju uvek. Nastojaćemo da budemo konkurentne, a da iz pomenute konkurentnosti stignemo do pozitivnog rezultata”.

ŽRK Budućnost/D.Starčević

Utakmica između Budućnosti i Bukurešta na programu je 15. januara sa početkom u 18 časova. Istog dana snage će odmeriti Borusija iz Dortmunda i Rostov, dan kasnije igraju Brest i FTC, dok je utakmica između Esbjerga i Podravke odložena.

U drugoj grupi, snage će odmeriti: Krim – Odenze, CSKA – Vajpers, Đer – Mec. Odložena je utakmica između Sevahofa i Kastamonua.

Grupa A: Esbjerg 15, FTC 14, Rostov 12, Borusija devet, Bukurešt osam, Brest osam, Budućnost dva, Podravka dva.

Grupa B: Đer 18, Vajpers 12, Mec 12, CSKA 10, Odenze devet, Krim pet, Sevahof četiri, Kastamonu je bez bodova.