Rojević za SK: Vojvodina je evropski brend, biće i Srbija!

Rukomet 27. maj 202417:09 0 komentara
RSS

Izabranici Borisa Rojevića, rukometaši Vojvodine osvojili su titulu, 11-tu i nizu, a pod komandom sjajnog stručnjaka iz Vrbasa i selektora Srbije, šestu.

Rojević je kao kormilar Vojvodine osvojio 18 trofeja, uključujući i EHF Evrokupu, bivši Čelendž Kup. Novosađani su prošle sezone napravili i evropski iskorak, igrali su EHF Ligu Evrope, a samo jedan gol, malo sreće, delilo ih je od plasmana u TOP 12 fazu.

Naravno, odmah posle osvajanja trofeja, dilema je da li će Vojvodina naredne sezone nastojati da bude u Ligi šampiona.

„Iza nas je još jedna u nizu sjajnih sezona. Odbrani smo titulu, odigrali na izuzetno visokom nivou u drugom po rangu evropskom takmičenju. Vojvodina već jedanaest godina dominira u Srbiji, a slobodno mogu da kažem da je stigla do epiteta evropskog brenda. Strategija je bila i ostala da proboj na evrpsku scenu ostvarujemo korak po kora. Stigli smo do prvog evropskog trofeja u istoriji kluba, videli smo da možemo da igramo sa daleko kvalitetnijim evropskim ekipama, pa sada već krećemo sa stvaranjem tima za narednu sezonu, koji će imati za cilj da nastavi dominiaciju u Srbiji, da napravi još jedan evropski iskorak. Želimo da stignemo do Lige šampiona, ali želimo da u Ligi šampiona budemo konkurentna ekipa. Do spomenutog cilja se stiže jasnim planom, korak po korak, bez preskakanja stepenica na tom putu“, naglasio je Boris Rojević za Sport Klub.

RK Vojvodina

Boris Rojević je posle neuspeha na Evropskom prvenstvu preuzeo reprezentaciju Srbije koja je posle žreba za Svetsko prvenstvo bila prežaljena jer je za rivala u baraž mečevima dobila silu – Španiju. Međutim, izabranici Borisa Rojevića su insistirali na tome da ih veliki favorit na parketu ubedi da je bolji, a na žalost ljubitelja rukometa u Srbiji, nije se potvrdilo da sreća prati hrabre, naprotiv.

„Odigrali smo hrabro protiv Španije. Imali smo minus četiri posle prvog meča u gostima. Na krilima navijača u Novom Sadu smo leteli po parketu, imali smo u jednom momentu senzaciju u rukama, ali na kraju nismo imali sreće. Presudilo je iskustvo Španije, a slažem se sa stavom da sreća nije pratila hrabre jer su momci odigrali baš hrabro“, naglasio je Rojević, pa nastavio:

Nenad Mihajlovic/Starsport.rs ©

„Na žalost, nismo dobili specijalnu pozivnicu za učešće na Svetskom prvenstvu, pa se okrećemo kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a rivali su nam Španija, Italija i Letonija. Španiju odlično poznajemo, Italija je šokirala Crnu Goru i izborila plasman na planetarnu smotru, a Letonija je ekipa koja napreduje iz godine u godinu. S druge strane, uz dužno poštovanje prema svim rivalima, naš cilj je kristalno jasan. Želimo na Evropsko prvenstvo. Rekao sam na početku da je Vojvodina dobila epitet evropskog brenda, a uveren sam kao i svi momci iz državnog tima, kao i čelnici Saveza, da smo kadri da vratimo reprezentaciju na staze stare slave“, zaključio je Boris Rojević.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!