Rudar slavio u Tivtu, Budvani sigurni protiv Sutjeske

Rukomet 8. apr 202221:53 1 komentar
RK Rudar

Odigrana su dva meča 17. kola šampionata Crne Gore u rukometu. Rudar iz Pljevalja je kao gost slavio protiv Partizana u Tivtu sa 21:17, dok je Budvanska rivijera opravdala ulogu favorita protiv Sutjeske iz Nikšića – 34:22.

Budvani sigurnim koracima idu ka osvajanju titule, trenutno imaju šest bodova i utakmicu više u odnosu na Lovćen, koji su u prvom delu sezone dobili sa devet golova razlike.

Najefikasniji u sastavu Budvanske rivijere, bili su Đorđo Peruničić i Marko Radoman sa po osam golova, odnosno Luka Nikolić sa šest. Kod Sutjeske, bolji od ostalih, bili su Aleksa Jokić sa šest i Boris Šćepanović sa pet golova.

Đorđo Peruničić
RK Partizan

U jednom od derbija, Rudar je slavio protiv Partizana u Tivtu sa 21:17 (12:10). Prevagu na tasu Rudara, doneli su Dragan Jelušić sa osam, odnosno Filip Gazdić i Nikola Andrić sa po tri gola. Kod Partizana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Vuk Kaluđerović i Veselin Drakulović sa po četiri, odnosno Janko Drecun i Kristijan Dosković sa po tri.

RK Partizan Tivat

U ostalim mečevima, snage će odmeriti: Berane – Lovćen, Komovi – Brskovo, Danilovgrad – Jedinstvo, Mornar – Budućnost.

Tabela: Budvanska rivijera 34, Lovćen 28, Partizan 23, Rudar 20, Budućnost 20, Berane 19, Mornar 16, Jedinstvo 14, Brskovo devet, Komovi osam, Sutjeska i Danilovgrad do dva boda.