Škrbić: Stvoreni su uslovi, Zvezda se konsolidovala

Rukomet 24. jun 202220:47 0 komentara
Dragan Škrbić
Dragan Škrbić, Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Crvene zvezde ostaje Ratko Đurković, a sportski direktor je Ognjen Kajganić.

Novi prvi čovek rukometnog kluba Crvena zvezda Dragan Škrbić izjavio je da mu je čast da bude predsednik kluba za koji navija i u kom je proveo najlepše igračke godine.  

„Uzbuđen sam, ali osećam i veliku odgovornost da ispunim ono što se očekuje od mene, od rukovodstva do armije navijača.“ 

Legendarni pivot je i do sada bio član Upravnog odbora crveno-belih, a sada je preuzeo funkciju predsednika Upravnog odbora. 

„Stvoreni su uslovi da se uključim, klub je konsolidovan, sve što dolazi biće nadgradnja, sportski ciljevi su nam veliki, a radićemo zajedno kao tim. Plan je petogodišnji, da iz godine u godinu rastemo u svakom smislu, da budemo u vrhu našeg rukometa, a jednog dana cilj i san je da budemo konkurentni u Evropi“, rekao je Škrbić na konferenciji za medije.  

Želja nam je i da razvijamo našu školu i stvaramo igrače koji će nositi crveno-beli dres, dodao je Škrbić. 

„Neće biti lako, izazov je pred nama, ali upornosti i istrajnosti nam neće nedostajati. Finansije su na dobre, dve godine smo stabilni, imamo ideje što se tiče ekipe, radimo na pojačanjima, a zadržali smo skoro ceo tim. Biće prilike o imenima. Imaćemo najborbeniji tim, igrače koji će “izgarat“ za dres Crvene zvezde. Ne pravimo instant priču, jedan korak, pa tri nazad, nego imamo siguran petogodišnji plan“, poručio je Škrbić. 

Dosadašnji direktor Nenad Peruničić imenovan je za generalnog direktora, ali kako se našalio nije avanzovao jer je svih ovih godina u službi kluba. 

„Draganov dolazak je nova prilika za dodatnu nadogradnju u svim segmentima. On je oberučke prihvatio dolazak u svoju kuću. Na stranu prijateljstvo i sve što smo imali kao „saborci“ na terenu, ali siguran sam da će učiniti sve u korist RK Crvena zvezda“, istakao je Peruničić. 

Veliki doprinos dao je naš nekadašnji predsednik Mirko Butulija, koji nije više sa nama, a hvala i državi koja je prepoznala rukomet, kao sport koji je nekada bio u rangu sa košarkom, naveo je Peruničić. 

„Želja nam je da ojačamo domaću ligu, možda ne baš kao u vaterpolu, ali bar blizu. Rukomet karakterno kao prkosan sport pripada našem narodu i ovo nije samo projekat za napredak jednog kluba, nego celog sporta, a mi ćemo se truditi da pratimo naše najbolje klubove. Od Zvezde se kao brenda očekuje da je uvek “gore“, želimo da se umešamo u borbu za vrh i pravićemo tim koji će da bude konkurentan. Vojvodina je podigla lestvicu i to želimo da dostignemo takođe i Dinamo iz Pančeva, Partizan, Metaloplastiku“, poručio je Peruničić. 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!