SP: Danska brani, Francuska napada tron

Maja Hitij/Getty Images

Rukometaši Francuske pobedili su Švedsku sa 31:26 (16:12), pa će u finalu Svetskog prvenstva igrati protiv Danske koja je bila bolja od Španije sa 26:23 (15:10).

Najefikasniji u sastavu Francuske, bili su Ludovik Fabregas sa šest, odnosno Dika Mem i Kentin Mae sa po pet golova. Kod Švedske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Erik Johanson sa pet, odnosno Džonatan Karlsbogard i Daniel Paterson sa po četiri gola.

Francuska je bolje otvorila utakmicu, Francuska je bila bolji rival u prvom poluvremenu pa je na odmor otišla sa viškom od četiri gola – 16:12. Prevagu na tasu Francuske u ovom periodu, doneli su Mae sa četiri, odnosno Mem i Remili sa po tri gola. Kod Švedske, koja je imala veliku podršku navijača, Johanson je postigao tri, a Karlsbogard i Klar po dva gola.

U nastavku meča,  Švedska je nastojala da stigne do egala, ali je Francuska ljubomorno čuvala i sačuvala stečeni kapital iz provog poluvremena.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

U razigravanju od petog do osmog mesta, Nemačka je posle produžetaka pobedila Egipat sa 35:34, dok je Norveška nadigrala Mađarsku sa 33:25.

Komentari

Vaš komentar