Odličan start Srbije, pala je Poljska, sledi Kamerun

Rukomet 3. dec 202122:04 > 22:07 komentara
ženska rukometna reprezentacija Srbije
Dragana Stjepanović/RSS

Rukometašice Srbije odlično su počele Svetsko prvenstvo. Izabranice Uroša Bregara, pobedile su Poljsku sa 25:21 (16:13), napravile su veliki korak ka plasmanu u glavnu rundu takmičenja, a sada sa mnogo samopouzdanja čekaju duel sa selekcijom Kameruna.

Najefikasnije u sastavu Srbije, bile su Anđela Janjušević sa sedam, Jovana Stoiljković sa šest i Marija Petrović sa četiri gola. Kod Poljske, raspoložene za igru u napadu, bile su Aleksandra Rosijak sa šest, Natalija Nosek sa pet i Magda Balsam sa četiri gola.

Srbija je kontrolisala dešavanja na parketu tokom prvog poluvremena. Prednost je konstantno bila u rukama Srbije, koja je igrala na izuzetno visokom nivou u odbrani, koja je uspela da stigne do mnogo lakih golova iz tranzicije. Izabranice Uroša Bregara vodile su sa 5:2, 10:6, 12:8, 14:11, a na kraju prvog poluvremena sa 16:13.

Prevagu na tasu Srbije, donele su Anđela Janjušević sa pet, Jovana Stoiljković i Marija Petrović sa po tri gola. Kod Poljske, raspoložene za igru u napadu, bile su Natalija Nosek sa četiri i Aleksandra Rosijak sa tri gola.

U nastavku meča, Srbija je kontrolisala dešavanja na parketu, čuvala je stečeni kapital iz prvog poluvremena, ali je samo mali pad koncentracije, bio dovoljan da Poljska stigne do 20:21. Usledio je rat nerava, igralo se po principu gol za gol. Na dva minuta pre kraja, Srbija je uspela da pobegne na 24:21, što je bilo dovoljno da stigne do zlata vredne i zaslužene pobede.

U drugom meču grupe, Rusija je slavila protiv Kameruna sa 40:18 (17:10). U narednoj rundi, koja je na programu 5. decembra, snage će odmeriti Srbija i Kamerun, odnosno Rusija i Poljska.

Plasman u narednu, odnosno glavnu rundu takmičenja, izboriće tri selekcije, a bodovi iz prve se prenose u glavnu rundu.