SP (Q): Crna Gora se mučila, pa slomila Belorusiju

Rukomet 16. apr 202120:09 0 komentara
rukometašice Crne Gore
RSCG/Stefan Ivanović

Rukometašice Crne Gore pobedila su Belorusiju u prvom baraž meču za plasman na Svetsko prvenstvo sa 29:23 (14:13). Revanš je na programu 20. aprila u Belorusiji.

Najefikasnije u sastavu Crne Gore, bile su Đurđina Jauković sa devet, Jovanka Radičević i Majda Mehmedović sa po pet, Itana Grbić sa četiri i Ema Ramusović sa tri gola. Kod Belorusije, raspoložene za igru u napadu, bile su Anastasija Kulak sa osam, Ilijana Džijana sa pet, odnosno Marija Kanaval i Kristijana Akramenka sa po tri gola.

Izabranice Bojane Popović, rukometašice Crne Gore, imale su velikih problema tokom prvog poluvremena. Stepen agresivnosti u odbrani nije bio na željenom nivou, popularne „lavice“ su mnogo grešaka napravile u napadu, pa je Belorusija bila u egalu. Crna Gora je nakon prvog dela igre vodila sa 14:13.

Velike probleme odbrani Crne Gore zadavala su Anastasija Kulak sa šest, odnosno Ilijana Džijana sa tri gola. S duge strane, minimalnu prednost na tasu „lavica“, donele su Đurđina Jauković sa šest i Jovanka Radičević sa tri gola.

Drugo poluvreme, druga priča. Kritike su očigledno urodile plodom, pa su rukometašice Crne Gore zaigrale sa mnogo više energije u oba pravca. Odbrana je bila na visokom nivou, nizali su se laki golovi iz tranzicije, pa je Crna Gora posle devetog gola Đine Jauković vodila sa 24:19, na nešto više od deset minuta pre kraja.

Belorusija je nastojala da zaustavi nalet „lavica“, ali pomoći nije bilo. Marta Batinović je skinula dva zicera, a Majda Mehmedović pogodila tri puta u nizu za 27:19. U tom trenutku, jedina dilema je bila sa koliko golova prednosti će Crna Gora krenuti na revanš u Belorusiju.

Izabranice Bojane Popović, obezbedile su kapital od šest golova, a na osnovu viđenog u prvom meču, pomenuti kapital bi morao da bude i više nego dovoljan za plasman na planetarnu smotru koja je na programu krajem godine u Španiji.

U ostali mečevima koji su bili na programu 16. aprila, Mađarska je pobedila Italiju sa 46:19, Rusija je kao gost slavila protiv Turske sa 35:23, dok je Poljska u gostima savladala Austriju.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!