SP: Slovenija slomila Crnu Goru, Pandžić “spustila roletnu”

Rukomet 3. dec 202121:59 > 04. dec 2021 13:55 0 komentara
Richard Heathcote/Getty Images

Rukometašice Slovenije pobedile su Crnu Goru u prvom kolu Svetskog šampiona sa 28:18 (16:8), a centralna figura meča je bila Amra Pandžić koja je imala 20 uspešnih odbrane.

Prevagu na tasu Slovenije, pored već spomenute Amre Pandžić, donele su Ana Gros sa šest, Tjaša Stanko sa pet, odnosno Nina Zulić i Tija Cikero sa po četiri gola. Kod Crne Gore, bolje od ostalih, bile su Jovanka Radićević sa sedam, dok je Itana Grbić postigla šest golova.

Crna Gora je vodila sa 4:3, kada je potpuno stala. Briljirala je na golu Slovenija Amra Pandžić, koja je skinula nekoliko zicera, odbranila je sedmerac, a izabranice bivšeg selektora Crne Gore, Dragana Adžića umešno kažnjavale potpunu konfuziju u igri rivala da pobegnu na 11:4. Rukometašice Crne Gore su vodile sa 4:3, ali više od deset minuta nisu uspele da zatresu mrežu.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Do kraja prvog poluvremena, izabranice Bojane Popović su nastojale da smanje deficit, da stignu do rezultata koji bi im davao nadu da u nastavku meča mogu do pozitivnog rezultata. Međutim, na poluvremenu Slovenija je nakon 12 odbrana Amre Pandžić, pet golova Ane Gros, tri Tije Cikero vodila sa 16:8. Jovanka Radičević je postigla tri, a Itana Grbić dva gola za Crnu Goru.

U nastavku, Crna Gora je nastojala da stigne do egala, nastojala je da napravi čudo i uvede meč u neizvesnu završnicu, ali su Slovenke, ljubomorno čuvale stečeni kapital do kraja meča. Slovenija je stigla do prve pobede nad Crnom Gorom kada su velika takmičenja u pitanju.

U drugom meču grupe, Francuske je opravdala ulogu favorita protiv Angole – 30:20 (13:9). U narednoj rundi, koja je na programu 5. decembra, snage će odmeriti Crna Gora i Angola, odnosno Francuska i Slovenija.

Plasman u narednu, odnosno glavnu rundu takmičenja, izboriće tri selekcije, a bodovi iz prve se prenose u glavnu rundu.