SP: Srbija bolja od Slovenije, žal još veći

Rukomet 13. dec 202119:26 6 komentara
RSS

Rukometašice Srbije pobedile su Sloveniju u poslednjem meču na Svetskom prvenstvu sa 31:25 (19:14), pa je sada žal zbog propuštene prilike da se stigne do pobede protiv Francuske još veći, jer se slobodno može reći da je Srbija ispustila mesto u četvrtfinalu.

Najefikasnije u sastavu Srbije, bile su Jovana Stoiljković sa osam, Jovana Kovačević sa šest, Ađela Janjušević sa pet, odnosno Tamara Kocić i Tamara Radojević sa po tri gola. Kod Slovenije, raspoložene za igru u napadu, bile su Petra Kramar, Ana Gros i Ajla Varagić sa po četiri, odnosno Elizabet Omeregi i Tjaša Stanko sa po tri gola.

Izabranice Uroša Bregara, koji je na klupu reprezentacije Srbije, stigao upravo iz Slovenije, kontrolisale su dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta. Srbija je vodila sa 9:2 tokom prvog poluvremena, na odmor je otišla sa viškom od 14:9, a sredinom drugog dela je imala kapital od 24:18, što je naravno bilo dovoljno da stigne do zaslužene pobede.

Podsećanja radi, Srbija je bez šansi za plasman u četvrtfinale ostala posle poraza od Francuske, a Slovenije posle poraza od Poljske. Već sada je poznato da će u četvrtfinalu igrati Danska i Nemačka, odnosno Španija i Brazil.

Francuska i Rusija će odmeriti snage, a zatim sačekati epilog druge grupe, gde se za mesto među osam najboljih, bore Norveška, Holandija i Švedska.

Komentari (6)

Vidi sve komentare