Srpkinje otputovale u Đer: Odbrana i sreća za uspeh

rss.org.rs

Ženska rukometna reprezentacija Srbije otputovala je u četvrtak oko podneva u Đer gde će učestvovati na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre.

Srbija prvi meč igra u petak protiv Rusije (20 časova), u subotu sledi duel protiv Mađarske (17:30), a u nedelju protiv Kazahstana (17:30). Plasman na Olimpijske igre izboriće dve najbolje reprezentacije.

Najiskusnija igračica u reprezentaciji Srbije Katarina Tomašević kaže da je optimista pred duele koji bi reprezentaciji mogle da donesu najveći uspeh u poslednje 32 godine.

„Tri dana smo radili na pripremi za mečeve sa Rusijom i Mađarskom. Akcenat smo stavili na odbranu, u današnjem rukometu to je ključni efekat uspeha. Ako skockamo to što smo vežbali do kraja biće kako treba. Jako nam je bitno što se Cvija (Dragana Cvijić) vratila. Puno će nam značiti u odbrani gde pokriva sredinu, a tandem sa Pop Lazić je jako bitan i mnogo je važno da su obe u formi. Sa druge strane, u Đeru će nam mnogo nedostajati Andrea Lekić i Marija Obradović“, rekla je Katarina Tomašević.

„Na otvaranju nas očekuju olimpijske šampionke. Otvaranje je samo po sebi najteža utakmica. U 24 sata igramo dva teška meča i to je otežavajuća okolnost za nas. Mađarice igraju sa Kazahstanom i čekaju nas odmorne. Šta da radimo, moramo da se izborimo sa takvim stvarima i da budemo spremne na sve. Uvek je ogroman motiv da se igra za reprezentaciju. Bez obzira kako igraš u klubu, potpuno je drugačiji osećaj kada dođeš i nastupaš za svoju zemlju“, dodala je Tomašević.

Posle meča sa olimpijskim šampionkama, Srbija igra protiv Mađarske sa kojom se dobro poznaje:

„One su kvalitetna ekipa, paktično cela reprezentacija igra u jednom klubu, igrale smo dva puta sa njima unazad godinu i nešto. Utakmica sa Mađarskom na Evropskom prvenstvu u Danskoj je bila naša najlošija unazad par godina i to se sigurno neće ponoviti. Dugo igraju zajedno, pokrivene su sa dva dobra igrača na svakoj poziciji. Igramo na njihovom terenu, imaće veći pritisak, Savez i država mnogo ulažu u njih i neće im biti lako. Biće nam potrebno i sreće jer je bez nje teško zamisliti bilo koji uspeh. Da budemo negativne na testove, da nam se ne desi situacija iz Danske. Stižemo u Đer oko 18 časova i posle testiranja možemo praktično na spavanje, nećemo morati da čekamo ceo dan. Idemo utakmicu po utakmicu“, zaključila je Tomašević.

Selektor Obradović u Đer je poveo 20 igračica:

Golmani: Katarina Tomašević, Jovana Risović, Kristina Graovac
Krila: Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Timea Milošević, Katarina Krpež Šlezak, Željka Nikolić
Pivotmeni: Dragana Cvijić, Slađana Pop Lazić, Jovana Milojević
Bekovi: Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jovana Kovačević, Jovana Jovović, Kristina Liščević, Tamara Radojević, Jelena Lavko, Marina Dmitrović, Dijana Števin.

Izjavu sleketora pred turnir u Đeru pogledajte u videu ispod:

Селектор Љубомир Обрадовић после завршног тренинга у Старој Пазови, а пре пута у Ђер на олимпијске квалификације

Posted by Rukometni savez Srbije on Thursday, March 18, 2021