Švedska nokautirala Norvešku, slede borbe za medalju

Rukomet 25. jan 202222:17 > 22:40 0 komentara
Kristijan O'Salivan
REUTERS/Radovan Stoklasa

Kompletirana je TOP 12 faza takmičenja u grupi 1, a plasman u polufinale, izborile su selekcije Španije i Švedske. Španija je pobedila Poljsku sa 28:27, Švedska je slavila protiv Norveške sa 24:23, dok je Nemačka bila bolja od Rusije sa 30:29.

Rukometaši Španije izborili su plasman u polufinale Evropskog prvenstva. U meču koji je nosio prefiks biti ili ne biti, pobedili su Poljsku sa 28:27 (14:13). Šveđani su posle trilera pobedili Norvešku sa 24:23 (9:14). Španija je prva, a Švedska druga u grupi.

Norveška je kontrolisala dešavanja na parketu, vodila je sa 14:9 na poluvremenu, vodila je sa 23.20, ali je na kraju posle mini serije Švedske poražena sa 24:23, a gol za veliko slavlje Šveđana, postigao je Valter Krinc.

Prevagu na tasu Švedske, doneli su Valter Krinc sa šest, Džim Gotfirdson sa četiri, odnosno Hampus Vane i Oskar Bergendal sa po tri gola. Kod Norveške, koja ima za čim da žali, rasploženi da igru u napadu, bili su Harald Reinkind sa šest, Kristijan O’Saliven i Tander Sagosen sa po četiri gola.

REUTERS/Radovan Stoklasa

Vremena za odmor kada su ljubitelji rukometa u pitanju nema, jer su 26. januara na programu utakmice grupe 2, a snage će odmeriti: Crna Gora – Island, Hrvatska – Holandija, odnosno Francuska i Danska.

Podsećanja radi, uoči poslednje runde Danska ima šest, Francuska i Island po četiri, Crna Gora, Hrvatska i Holandija po dva boda.

Zoran Roganović
RSCG/Filip Filipović

Švedska i Španija čekaju rivale u polufinalu, a Norveška rivala u borbi za peto mesto, koje vodi na Svetsko prvenstvo.

Treba napomenuti da su sigurni učesnici Svetskog prvenstva Danska, kao aktuelni šampion planete, odnosno Švedska i Poljska, kao domaćini. U slučaju da Danska osvojio evropski tron, selekcija na koti šest bi gotovo sigurno igrala na planetarnoj smotri.