Tanja i Jelena: Srbija kao vetar u leđa ka Parizu (VIDEO)

Rukomet 27. feb 202418:09 0 komentara

Rukometašice Crne Gore spremaju se za dvomeč protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prvi meč je na programu 29. februara u Zrenjaninu, a revanš tri dana kasnije u Podgorici.

Posle dve odigrane runde, Crna Gora ima četiri, dok je Srbija posle kiksa i remija sa selekcijom Turske prikupila tri boda. S obzirom da su Crna Gora i Srbija objektivno daleko jače selekcije od Turske i Bugarske, jasno je da će dvomeč koji sledi, dati odgovor na pitanje – kome će pripasti prvo mesto u grupi.

Podsećanja radi, dve selekcije će izboriti plasman na šampionat Evrope, a očekivanja uoči dvomeča koji sledi, iznele su Tatjana Brnović i Jelena Despotović.

“Srbija ima izuzetno kvalitetnu selekciju, pokrivenu na svim pozicijama. Dvomeč koji je sledi će odlučiti o prvom mestu u grupi. Nama dueli koji slede znače mnogo. Želimo prvo mesto u grupi, želimo da iskoristimo mečeve protiv Srbije, kako bi u top formi dočekali kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. U ovom momentu, sve je podređeno plasmanu u Pariz, a pobede u duelima sa Srbijom, bile bi veliki vetar u leđa”, poručile su između ostalog Tatjana Brnović i Jelena Despotović.

Crna Gora će se u aprilu boriti za olimpijsku vizu. Kvalifikacioni turnir se igra u Ulmu, a za dve vize, koliko ih ima na talonu, boriće se Nemačka, Slovenija, Crna Gora i Paragvaj. Samim tim izuzetno zahtevne utakmice sa selekcijom Srbije će biti i odlična provera za daleko najvažnije takmičenje, takmičenje na kome će popularne “lavice” nastojati da ostvare san i stignu do Olimpijskih igara.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!