Brazil – Dan istine za crnogorski rukomet

Vesti rukomet 7. dec 201716:42 > 16:45
Jeff Gross/Getty Images

Utakmica sa Brazilom je trenutak istine za žensku rukometnu reprezentaciju Crne Gore. Bod i pobeda vode rukometašice Crne Gore u osminu finala, poraz ih vraća kući. Utakmica se igra u petak sa početkom u 17 časova i 45 minuta.

A krenulo je da bolje ne može. U prvom kolu je nadigrana selekcija Danske posle maestralne partije 31:24. Usledila je još jedna sjajna partija ali je Rusija koja je vlasnik zlatne medalja sa Olimpijskih igara iz Brazila bili previliki zalogaj 28:24. Crna Gora nije imala ni sreće u završnici, ali….

Ali onda je usledio šok kojem se niko nije nadao. Loš pristup, razmišljanje po principu lako ćemo obilo se o glavu izabranicama Per Johansona koja su od Japana poražene sa 29:28. Pobeda nad Tunisom 29:23 je bio jedan od dva neophodna koraka koji Crna Gora mora da napravi da bi stigla u osminu finala.

Bod je dovoljan za plasman u narednu fazu. Jedni kažu da rukomet nije fudbal pa da se igra na bod, a drugi podsećaju sa su rukometaši sa bodom iz Moskve stigli do Evropkog prvenstva.

Srećne smo zbog pobede nad Tunisom i dobro je da sve zavisi od nas. Moramo da pobedimo Brazil. Znamo da je i bod dovoljan ali o tome niko ne razmišlja,” rekla je Katrina Bulatović i nastavila:

Nismo igrale dobro u odbrani ni protiv Japana ni protiv Tunisa. Bilo je padova u odbrani i protiv Rusije. Ako želimo, a želimo u osminu finala moramo da odigramo odbranu kao što je to bio slučaj na otvaranju šampionata protiv Danske. U tom slučaju ljubitelji rukometa u Crnoj Gori mogu da se nadaju lepim vestima. Verujem da će tako i biti, mada nam je svima jasno da nas očekuje jako, jako težak zadak”.

Crna Gora, dakle, prolazi u osminu finala ako pobedi ili odigra nerešeno sa Brazilom. U slučaju poraza o kojem niko ne želi ni da razmišlja, Crna Gora može u osminu finala ako Tunis pobedi Japan.