CG protiv Francuske odbranom i golovima iz tranzicije

Vesti rukomet 12. dec 201712:27 > 12:29
RSCG

Utakmica počinje u 20 časova i 45 minuta. Na talonu je plasman u polufinale, prilika da se reprezentacija koja stigne do pobede, bori za medalju na Svetskom prvenstvu, a snage će odmeriti Crna Gora i Francuska.

Jeff Gross, Getty Images

„Ako budemo imali brzinu kao protiv Srbije, moguće je da pretrčimo i Francusku. Odbrana, kontre i polukontre, golovi iz tranzicije. To je recept kako možemo do pobede. Isto, sve isto kao protiv Danske i Srbije“, rekao je Johanson.

“ Nešto se desilo posle Brazila. Devojke su opuštenije, relaksiranije. Kao da su plasmanom u doigravanje skinule teret sa leđa, pa sada igraju opušteno bez pritiska. Znamo da će biti teško protiv Francuskinja, koje su jake. Znam da će recept koji sam izneo biti teško sprovesti u delo na parketu, ali imamo pravo da se nadamo. Kao i sve devojke u timu i ja verujem da možemo u polufinale”, dodao je selektor rukometašica Crne Gore.

Katarina Bulatović koja je bila centralna figura u mečevima protiv Danske i Srbije je kratko prokomentarisala polufinale koje sledi:

“Naravno da možemo da pobedimo Francusku. Slažem se da put do uspeha vodi preko atomske odbrane i golova iz tranzicije. Francuska ima moćnu ekipu, ali moćnu ekipu imamo i mi. Ponavljam još jednom, ako smo pobedili Dansku i Srbiju, ako smo protiv Rusije koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama odigrali egal meč, možemo da dobijemo i Francusku.”