Johanson preuzeo Crnu Goru, može i Budućnost?

Vesti rukomet 15. dec 201715:06 > 15:08
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Svetsko prvenstvo u rukometu se polako bliži kraju, u toku dana ćemo saznati ko će igrati u finalu, a polufinalni parovi su Holandija i Norveška, Švedska i Francuska. Posle finala saznaćemo ko je šampion planete, a nedugo zatim i da li Per Johanson ostaje selektor Crne Gore.

Razgovori između čelnika Rukometnog saveza Crne Gore i Šveđanina još nisu obavljeni, a očekuju se uskoro jer mu ugovor ističe 17. decembra. Kako to obično biva, spekulacije su razne, kao i mišljenja. Jedni smatraju da Johanson treba da ide, drugi da ostane.

Međutim, ono što je privuklo pažnju je izjava Per Johansona za “Vijesti” u kojoj naglašava da očekuje da će najverovatnije ostati selektor Crne Gore, a da će koliko dobije ponudu da vodi Budućnost to prihvatiti kao veliku čast.

Već sam rekao da bih voleo da ostanem selektor Crne Gore jer sam se vezao za devojke sa kojima sam sarađivao na Svetskom prvenstvu. Plasmanom u četvrtfinale smo ostvarili uspeh, a prema onome što sam čuo od devojaka koje sam vodio i čelnika Saveza koji su pohvalno pričali o mom radu, nadam se da ću ostati na mestu na kojem se trenutno nalazim”, rekao je Johanson i nastavio, “Nije bilo priče i nisam čuo da je neko zainteresovan da budem trener Budućnosti, ali ako bi stigla takva ponuda ne bih mnogo razmišljao. Naravno da bih je prihvatio, ali to je u domenu spekulacija”.