Vori: Srbija porazima htela da nas zavara

Vesti rukomet 11. jan 201818:03 > 18:22
Christof Koepsel, Getty Images Sport

Rukometne reprezentacije Hrvatske i Srbije u petak od 20,30 igraju u Splitu u prvom kolu Evropskog prvenstva, a domaća reprezentacija u meč ulazi sa oreolom velikog favorita. U timu Hrvatske je i veoma iskusni Igor Vori, koji smatra da porazi Srbije u pripremnom periodu predstavljaju varku.

Vori ima 37 godina i dobro pamti Evropsko prvenstvo u Srbiji 2012. godine, kada je domaćin u Beogradu posle velike borbe i sjajne atomosfere prošao u finale. Srbija od tada nije beležila zapaženije rezultate, dok je Hrvatska uvek u vrhu svetskog rukometa. 

Izabranici Jovice Cvetkovića su u pripremnom periodu izgubili svih pet utakmica, ali Vori smatra da to ništa ne treba da znači.  

“Gledali smo Srbiju protiv Slovenije, jako su neugodni, imaju strašne pojedince i sve ovo što su igrali do sada je zavaravanje svih nas. Jako ih respektuje i poštujem, ne smemo ih potceniti, ne pije vodu to da smo mi favoriti. Jedina nam je prednost to što igramo kod kuće, oni dolaze rasterećeni i opušteni. Turnir ne počinje niti se završava prvom utakmicom“, rekao je Vori

 Hrvatska je u poslednjoj proveri pred EP savladala Crnu Goru 25:22, a jedan od najiskusnijih igrača u timu selektora Lina Červara ističe da ekipa ide korak po korak. 

“Ta pozitivna nervoza je u nama, ali mislim da nam je utakmica s Crnom Gorom jako dobro došla. Atmosfera svih ovih godina nikad nije bila upitna, stvorila se strašna hemija i najbitnije je da se ne vidi razlika, svi smo mi Hrvatska, svi dišemo za isti cilj. Prva želja mi je da pobedimo Srbiju, pa onda Island, a o finalu je nezahvalno pričati i razmišljati o tome“, poručio je Vori.