Bakić za SK: Komovi su brend, igraćemo na EP

Vesti rukomet 29. nov 20186:40 > 6:42
RK Komovi

Rukometaši Komova su ispisali i ispisuju neverovatno lepu sportsku priču. Ekipa iz Andrijevice, gradića od tri hiljada stanovnika, koji nema sportsku dvoranu, trenutno se bori za plasman u Superligu, ima reprezentativca Crna Gore koji se bori za plasman na Evropsko prvenstvo.

Momak koji sa ponosom nosi dres državnog grba Crne Gore zove se Aleksandar Bakić i trenutno je sa 18 godina, najbolji strelac šampionata Crne Gore. Komovi na stratu drugog dela sezone imaju realne izglede za plasman među četiri najbolja tima odnosno u Superligu. Imaju i dobar raspored, jer će biti domaćini Ivangradu, Jedinstvu i Budvanskoj rivijeri, a gostuju Partizanu i Lovćenu u mečevima u kojima nemaju šta da izgube. Momci su ponos grada, brend Andrijevice, a nedavno su dobili veliko pojačanje u vidu Nemanje Marsenića najboljeg igrača Ivangrada.

Svi smo se obradovali što je Nemanja došao u Komove. Mi smo mlada ekipa i igramo iz ljubavi prema klubu i Andrijevici. Mi smo brend malog grada iz Crne Gore i želimo da preko rukometa postane veliki. U svaki meč ulazimo sa ogromnim motivom i željom da stignemo do pobede jer znamo da iza nas stoji cela Andrijevica. Da li ćemo izboriti plasman u Superligu? Hoćemo sigurno. Ne analiziramo stanje na tabeli, niti raspored. Gledamo korak po korak, a već u narednom kolu gostujemo Partizanu u Tivtu. Radi se o meču u kojem je naš rival veliki favorit, ali moraće jako i to baš jako da se namuči da bi stigao do cilja. Mi dolazimo u Tivat da pobedimo i tako će biti do kraja sezone, bez obzira na ime rivala, bez obzira da li igramo pred svojim ili gostujućim navijačima”, naglasio je Aleksandar Bakić, jedan od najprespektivnijih bekova Evrope.

Aleksandar Bakić je prošao sve mlađe selekcije Crne Gore, a dobio je priliku da debituje za seniorski državni tim na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nije dobro počelo. Remi sa Farskim Ostrvima i poraz od Ukrajine.

Jasno je da nije počelo onako kako smo želeli i kako su to očekivali ljubitelji rukometa u Crnoj Gori. Kao najmlađi ne mogu da komentarišem niti da analiziram uzroke slabijeg starta. Međutim, s druge strane, kao najmlađi mogao sam da vidim atmosferu i energiju koja vlada u državnom timu i sa sigurnošću mogu da tvrdim da ćemo sigurno igrati na Evropskom prvenstvu. Svi koji su nas otpisali će uvideti da su to uradili pre vremena. Kritike jesmo zaslužili, ali baš će kritike i loš start biti motiv više da u nastavku kvalifikacija pokažemo koliko možemo i vredimo. Ponavljam još jednom Crna Gora će sigurno igrati na Evropskom prvenstvu, a Komovi će kao brend Andrijevice sigurno izboriti plasman u Superligu, među četiri tima koja će se boriti za titulu”, naglasio je Aleksandar Bakić.

Priča iz Andrijevice deluje zaista neverovatno, pomalo bajkovito. Ekipa nema dvoranu, trenira u hali srednje škole, momci imaju 18,19 godina, a bore se kao lavovi, svesni da cela Andijevica stoji iza njih. Već sada su postali brend grada, a sada žele da naprave korak više i da se o Andrijevici čuje i dalje zahvaljujući rukometu.

Mladi i supertalentovani Aleksandar Bakić već ima dve želje kada je Nova godina u pitanju. To su plasman u Superligu i plasman na Evropsko prvenstvo. S obzirom da svi koji poznaju njega i ostale rukometaše Komova znaju da su u pitanju sjajni momci, zaista ne bi bilo u redu da im se želje ne ispune, iako su odavno prestali da veruju u Deda Mraza.