Peruničić: Osim pobede, nemam razloga za zadovoljstvo

Vesti rukomet 20. jan 201910:51 > 11:04
Getty Image/Martin Rose

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u subotu na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj selekciju Bahreina sa 32:27 (15:17), pa joj do kraja šampionata preostaje meč za 17. mesto protiv Argentine (nedelja, 20,30).

Srbija je u Nemačkoj i Danskoj upisala tek drugu pobedu, ali posle jednog remija i tri poraza ne može da bude zadovoljna jer će ostvariti najslabiji plasman na planetarnim šampionatima. 

„Jаko teškа utаkmicа. Jаko je teško nаći motiv kаdа zаmаlo ne prođete u drugi krug. Znаo sаm dа će Bаhrein dobiti nešto novo sа kolegom sа Islаndа nа klupi. Igrаli su čist rukomet i bilo je jаko teško igrаti protiv njih dаnаs. Osim pobede, аpsolutno nemаm rаzlogа dа budem zаdovoljаn nаčinom nа koji smo igrаli, аli o tome ću rаzgovаrаti sа timom“, rekao je Peruničić posle meča protiv Bahreina. 

Svoje viđenje meča protiv Bahreina dao je i najbolji strelac utakmice u Kopenhagenu Vanja Ilić.

„Ne bih rekao da je neočekivano teška, jer mislim da je svaki susret posle ispadanja iz grupe podjednako naporan. Treba se motivisati još više. Očekivali smo više na prvenstvu, nismo uspeli, ali borićemo se do kraja. Da se danas pobedom oprostimo od ovako velikog takmičenja“, rekao je Ilić, koji je postigao devet golova protiv Bahreina.