Bulatović: Želim karijeru da završim na OI

Vesti rukomet 14. dec 201911:14 > 11:15
RSCG

Rukometašice Crne Gore ostvarile su cilj na Svetskom prvenstvu - izborile su mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a ostao je žal jer su mogle i do borbe za medalju.

Izabranice Pera Johansona su na putu ka osvajanju petog mesta pobedile Senegal, Kazahstan, Mađarsku, Rumuniju, Švedsku i Srbiju, a na putu ka polufinalu zaustavili su ih porazi od Španije i Rusije.

Povezano

U kvalifikacijama za Olimpijske igre, Crna Gora će na turniru koji se igra u martu voditi borbu sa Rumunijom, Severnom Korejom i poraženom selekcijom iz meča za treće mesto na Svetskom prvenstvu u kojem će snage odmeriti Rusija i Norveška.

„Osvojili smo sjajno peto mesto, ostaje žal što znamo da smo mogle bolje. Bukvalno nas je jedan gol protiv Španije nas je delio od polufinala. Ali, to je sport. Verujem da će nam se taj jedan gol vratiti negde u budućnosti, jer je ova ekipa to zaslužila. Došle smo u Japan da izborimo vizu za olimpijski turnir. U tome smo uspele. Zadovoljne smo, može i bolje, ali drago mi je da smo pokazale da sa svima možemo da se igramo potpuno ravnopravno. Mlađe rukometašice su pokazale da Crna Gora ima svetlu budućnost“, poručila je Katarina Bulatović.

„Naravno da se nestrpljenjem čekamo mart i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Uverena sam da ćemo izboriti vizu za Tokio, a još jedno učešće na takmičenju kakve su Olimpijske igre bi bile najbolji mogući način da se oprostim od dresa sa državnim grbom“.

Postoji mogućnost da domaćin ovog kvalifikacionog turnira bude i Crna Gora, jer je Rukometni savez Crne Gore podneo kandidaturu za organizaciju istog.