Lekićeva pred Brest: Favoriti su, ali motiv je veliki

Vesti rukomet 8. okt 202016:12 > 16:15
ŽRK Budućnost/D.Starčević

Rukometašice Budućnosti u subotu, 10. oktobra, sa početkom u 18 časova igraju meč četvrtog kola Lige šampiona. U glavni grad Crne Gore stiže francuski Brest, u ovom trenutku, jedna od najboljih ekipa Evrope.

Izabranice Dragana Adžiča prošle su i još uvek prolaze kroz jako težak period, jer su zbog problema sa koronavirusom i povredama, daleko od željene forme. To se naravno odrazilo i na rezultate, pa je Budućnost poražena od Podravke, CSKA iz Moskve i Odenzea.

U periodu koji sledi, šampion Crne Gore će se boriti da prođe grupnu fazu, a zatim u kompletnom sastavu i top formi, pokuša da ostvari cilj sa početka sezone, a to je plasman na finalni turnir i borba za treću evropsku titulu u klupskoj istoriji.

Da bi stigle do osmine finala, rukometašice Budućnosti moraju da zauzmu najmanje šesto mesto u konkurenciji sa Đerom, Brestom, Podravkom, CSKA iz Moskve, Borusijom Dormund, Valčeom, Odenzeom.

Mislim da smo sve, znači od prve do posljednje, nenormalno željne dobrog rezultata i pobede. Beskrajno smo motivisane, a to se i vidi na svakom treningu. Samo želimo da nas krene i da dobijemo poletnost sa prvim dobrim utakmicama, pa da zaživi kompletna naša rukometna priča. Ono što dajemo jedna drugoj, je bezrezervna podrška. Zbog toga, kao i mnogih drugih razloga, verujem da ćemo se podići kao ekipa, koja je od svih u Evropi, bila u najgoroj situaciji”, poručila je Andrea Lekić, rukometašica Budućnosti i jedna od najboljih rukometašica planete na pres konferenciji i nastavila:

Prvi put u karijerama smo u ovakvoj situaciji. Prvi put se borimo sa sobom. Istina je da nam nedostaju stabilnost, kontinuitet, pripemne utakmice. Nakon dobrih 20, 25 minuta igre, uglavnom padamo, što je normalno, ako uzmemo u obzir da dva meseca nismo odradile zajednički trening i odigrale prijateljsku utakmicu. Napredujemo iz dana u dan, verujem kao i sve devojke u timu, da smo kadre da u duelu sa moćnim Brestom, pokažemo koliko vredimo, da možemo do toliko željenog pozitivnog rezultata, koji bi bio od vitalnog značaja u rezultatskom, ali i u psihološkom smislu”.

Na pitanje da li će Budućnost i pored svih problema uspeti da prebrodi grupnu fazu i stigne do doigravanja za plasman na finalni turnir, Andrea Lekić je rekla:

Naravno da verujem da ćemo uspeti da prebrodimo grupnu fazu, što je sada, kao posledica svih problema, primarni cilj. Moramo da idemo na pobedu bez obzira na sastav tima, bez obzira na prepreke. U nezavidnom smo položaju, ali sam sigurna da su devojke, koje su bile pogođene virusom, a koje su nedavno nastupale za reprezentaciju Crne Gore, u mnogo boljem stanju. Značile su im mnogo utakmice u Zlatnoj ligi. Moramo biti strpljive, nije nam lako, ali isto tako moramo da rastemo iz utakmice u utakmicu, moramo da stignemo do doigravanja za finalni turnir”.

Utakmica između Budućnosti i Bresta igra se 10. oktobra sa početkom u 18 časova. U ostalim mečevima grupe snage će odmeriti Đer i Odenze, Borusija i CSKA, odnosno Valčea i Podravka.

Tabela: Odenze 6, Brest 5, CSKA 5, Đer 4, Podravka 2, Borusija 2, Budućnost i Valčea su bez bodova.