Budvani osvojili Berane, Peruničić brojao do 11

Vesti rukomet 12. maj 202122:53 0 komentara
Đorđo Peruničić
RK Partizan

Nastavljen je šampionat Crne Gore u rukometu, a odigrana je po jedna utakmica u mini ligi za prvaka i mini ligi za opstanak.

Budvanska rivijere je kao gost pobedila Berane sa 35:25 (13:9), pa je odložila promociju Lovćena kao šampiona, mada je jasno da je potrebno da se dogodi čudo pa da Cetinjani ne stignu do trona.

Najefikasniji u sastavu Budvana, bili su Đorđo Peruničić sa 11, Vojislav Vukić sa osam, Igor Katnić sa pet i Luka Novaković sa četiri gola. Kod Berana, bolji od ostalih bili su Luka Došljak sa 10, odnosno Filip Marsenić i Slavek Lekić sap o četiri gola.

U drugom meču mini lige za prvaka, Partizan je u Tivtu poražen od Komova sa 25:23 (14:13). Ovaj meč je odigran 11. maja. U ovoj rundi, slobodna je bila ekipa Lovćena.

Tabela: Lovćen 22, Budvanska rivijera 18, Komovi 13, Berane 7, Partizan 4.

U mini ligi za opstanak, Mornar je u Baru pobedio Danilovgrad sa 38:27 (15:11). Barani su dominirali od prvog do poslednjeg minuta, a raspoloženi za igru u napadu, bili su Boban Ašanin i Danilo Gvozdenović sa po osam, odnosno Edin Beharović sa pet, Miloš Živković i Enes Mulić sa po četiri gola. Kod Danilovgrada, bolji od ostalih, bili su Miloš Krivokapić sa 14, Aleksa Vujović sa četiri i Vuksan Zmajević sa tri gola.

U drugom meču mini lige za opstanak, snage će 13. maja odmeriti Jedinstvo iz Bijelog Polja i Rudar iz Pljevalja.

Tabela: Mornar 18, Rudar 14, Danilovgrad 10, Jedinstvo 4.