„Danas 105 pozitivnih, ne razumem koja je korist šampionata“

Vesti rukomet 21. jan 202222:12 > 22. jan 2022 9:05 2 komentara
Vensan Žerar
xAgentur54Gradx xSpeedphotosx via Guliver

Rukometaši Francuske i dalje imaju maksimalan učinak na Evropskom prvenstvu, ali nisu ni oni zadovoljni situacijom sa koronavirusom.

Prvi golman reprezentacije Francuske Vensan Žerar pričao je nimalo lepim događanjima na kontinentalnom šampionatu.

„Retko sebi dopuštam ovakve ispade, ali moram da prokomentarišem ovo što se događa u Mađarskoj. U ovom trenutku mi nismo jako napadnuti virusom, pa ne mogu da me optuže da se žalim na situaciju kakva je kod nas,“ rekao je i nastavio:

Povezane vesti

„Samo danas imamo 105 pozitivnih slučajeva u reprezentacijama. Koja je korist od ovog prvenstva? Ja to ne mogu da razumem. Postoji stvaran problem i sramota je ovo što se rukometu događa. Više nego na igru fokusirani smo na lutriju u kojoj strahujemo ko će dobiti pozitivan test i biti prisiljen da ode.“

Francuska je lider grupe 1 sa četiri boda, koliko ima i Danska, a u subotu igra sa Islandom.

„Umara me to da smo za turnir počeli da se pripremamo 26. decembra, a svedeni smo na to da sada, kad je postalo ozbiljno, ako smo pozitivni na testu, iz hotelskih soba gledamo prijatelje kako igraju. A ništa ne zavisi od nas. Testiraju nas dva puta dnevno, ujutro i uveče, a mi držimo fige jer se bojimo da će rezultati testa biti pozitivni.“

Pred rukometašima Francuske ključni su dueli koji će odlučivati o plasmanu u polufinale, a posle Islanda sastaju se sa Crnom Gorom i Danskom.