Lavko: Snimali su nas, šta ima da pričamo o rukometu

Rukomet 9. nov 20229:28 6 komentara
FOTO: RSS

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je porazom od Slovenije završila učešće na Evropskom prvenstvu.

Izabranice Uroša Bregara izgubila su sva tri duela i već u prvoj fazi oprostile se od učešća na kontinentalnom šampionatu.

povezane vesti

„Dobro smo ušli u utakmicu, energetski dobro, vodili celo poluvreme. A onda kraća rotacija je uradila svoje, pali smo u odbrani, Slovenija je to iskoristila, Amra Pandžić je odradila svoj posao u drugom poluvremenu dobro i na kraju je Slovenija pobedila“, istakao je Bregar.

Selektor smatra da su povrede ključnih igračica bile veliki problem.

„Ovo prvenstvo sam zamislio kao takmičenje na kome bih dao više šanse za igru mlađim igračima koji nisu sa nama i to se nije dogodilo iz razloga koje sam mnogo puta naveo. Deo mlađe ekipe je dobio priliku za igru, debitovao, iskoristio šansu, da ne nabrajam sad pojedinačno, ali sveukupno nismo ništa dobili jer je veliki broj igrača falio. Samo smo iskusnije igračice trošili, još i ova povreda Jovane Kovačević… Sa nekim bekovima koji nam fale bila bi to drugačija Srbija. Ne kažem da ne bismo izgubili od Švedske i Danske, ipak su to velesile, ali verujem da bi bilo drugačije danas. Ali, takav je sport, jednom dobiješ, drugi put izgubiš“.

Bek Jelena Lavko je govorila o meču protiv Slovenije, ali i nekim stvarima van terena.

„Bila je ovo teška utakmica protiv domaćina i uvek je teško igrati protiv domaćina. Žao mi je što smo do sad sa Slovenijom imale skor 3:0 u međusobnim susretima na velikim takmičenjima“, istakla je Lavko, a onda dodala

„Još mi je više žao kad suprotni tim snima treninge, gde nema kamera, nego se postavlja telefon i ajped da nas snimaju jer se plaše da li će nas pobediti sa četiri beka ukupno koja imamo, šta onda više da se priča o rukometu i o sportu“.