MI: Rukometaši Srbije osvojili bronzanu medalju

Vesti rukomet 6. jul 202215:18 0 komentara
rss.rs

Muška rukometna reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu. U utakmici za treće mesto „orlovi“ su bili bolji od selekcije Severne Makedonije i slavili rezultatom 34:29 (15:13).

Severna Makedonija je bolje započela utakmicu i sredinom prvog poluvremena imala prednost od tri gola (8:5). Međutim naša selekcija se ubrzo vraća u pravi kolosek. U 22. minutu dolazi do 10:10, a zatim do isteka poluvremena diktira tempo utakmice i na odmor odlazi vođstvom 15:13. Zamah koji su izabranici Tonija Đerone uhvatili preneli su i u drugi deo utakmice pa su se golovi samo ređali, a kako je utakmica odmicala prednost je rasla. „Orlovi“ su do 50. minuta stigli do maksimalne prednosti od sedam golova i rutinski priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Vukašin Vorkapić sa šest postignutih golova, dok su se Marko Milosavljević i Miloš Grozdanić po pet puta upisali u strelce.

SEVERNA MAKEDONIJA – SRBIJA 29:34 (13:15)

SEVERNA MAKEDONIJA: Kizikj, Gogov, Đonov 2, Gjorgiev 2, Mitev, Kosteski 2, Petkovski 3, Ivanoski, Mladenovikj, Jagurinoski 3, Stojkovikj 3, Serafimov 3, Simonoski, Pe. Atanasijevikj 4, Petrov 5, Pa. Atanasijevikj 1

SRBIJA: Bomaštar, Jandrić, Vorkapić 6, Milić 4, Borzaš 4, Trnavac, Kojadinović 3, Pavlović, Golubović, V. Popović 3, Vignjević 2, Šotić, Petrić, I. Popović 2, Milosavljević 5, Grozdanić 5