Prvi poraz Srpkinja u kvalifikacijama za EP

Vesti rukomet 10. okt 202121:15 2 komentara
RSS

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je na gostovanju Islandu 23:21 u drugom kolu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Obe selekcije imaju polovičan učinak, dok je Švedska lider sa oba trijumfa. Na začelju tabele grupe 6 je Turska bez bodova.

Plasman na kontinentalni šampionat obezbediće po dva najbolja tima iz svake grupe.

Srpske reprezentativke nisu uspele da pronađu rešenje za brzu, čvrstu i agresivnu igru domaće selekcije, iako su u nekoliko navrata nile nadomak preokreta. Ipak, brojne grešaka u napadu na kraju su presudile.

Nismo ostvarile ono po šta smo došle ovde. Imali smo početničke greške i u napadu i u odbrani, promašili neke zicere u važnim trenucima i to nas je koštalo dva boda. Nadam se da ćemo to popraviti, imamo mnogo toga da ispravimo. Biće nam potrebno mnogo vremena da se uigramo, ali idemo korak po korak, očekuju nas utakmice u martu i aprilu i nadam se da će tada rezultat biti pozitivniji,“ rekla je Jovana Stoiljković.

Srbija 2. marta sledeće godine dočekuje Švedsku, a tri dana kasnije gostuje u Skandinaviji. Pre toga, u decembru, srpski tim učestvuje na šampionatu sveta – u grupi B su još Poljska, Kamerun i Rusija.

Island – Srbija 23:21 (10:8)

Island: Torsteinsdotir, Orsteinsdotir, Jonsdotir 3, Gilfadotir, Juliusdotir 7, Renotudotir, Orvarsdotir, Eliasdotir, Omarsdotir 1, Einarsdotir 5, Bjorgvinsdotir, Erlingsdotir 4, Sturludotir 1, Jonsdotir 2, Magnusdotir 2, Heimisdotir

Srbija: Nikolić 3, Janjušević 1, Risović, Кojić, T. Radojević 2, Milić, D. Radojević 2, Кovačević 3, Stamenić, Jovanović, Stoiljković 4, Liščević 4, Petrović 2, Graovac, Milojević, Dmitrović