Vujin: Ovaj evropski rezultat je ono što je falilo Vojvodini

Vesti rukomet 27. maj 202319:18 0 komentara
Marko Vujin
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Posle osvajanja 10. uzastopne titule u Srbiji RK Vojvodina sprema se za prvo evropsko finale. Za trofej EHF Evrokupa boriće se protiv norveškog Nerba, a tim povodom svoje impresije izneo je potpredsednik kluba iz Novog Sada Marko Vujin.

– Ovaj evropski rezultat je ono što je falilo rukometnom klubu Vojvodina kao klubu koji je toliko trofeja uzeo na domaćoj sceni. Finale EHF Кupa je veliki iskorak ka sticanju statusa evropskog kluba. Ne želimo da stanemo na tome da smo učesnici finala, ali to sam osetio i u razgovoru sa igračima, da su svesni činjenice da se u klupskim takmičenjima, na duže staze, samo trofej računa – rekao je Vujin.

povezano

Nedostatak jakih utakmica na nivou na kojem igra Naerbo koji je ujedno i branilac trofeja, ide u prilog norveškoj ekipi, ali kako ovaj rezultat nije slučajan i gradi se već godinu dana, Vojvodina je spremna i za to ističe legendarni reorezentativac Srbije.

– Sada kada posmatram rukomet iz perspektive koja nije igračka svestan sam da naš sport funkcioniše uglavnom na visokom nivou emocija. I mi jedino tako možemo da ostvarimo prave rezultate gde su nam emocije na potrošačkom nivou veće od ostalih nacija. Iz tog razloga se dešava da se naši igrači u nekim utakmicama mnogo više potroše nego Skandinavci na primer. To je slučaj i u reprezentaciji. Mi se za dve utakmice emotivno potrošimo kao Danci za 10! Čeka nas 120 minuta borbe u kojoj nema prostora za opuštanje čak ni uz pobedu kod kuće.

Često razgovara sa selektorom „Orlova“, Tonijem Đeronom, jer sva dešavanja u reprezentaciji, usko su povezana sa klupskim rukometom i obrnuto. U svim nacionalnim selekcijama, Vojvodina ima svoje predstavnike.

– Moja filozofija kao čoveka koji se priključio sistemu koji je davao rezultate na domaćoj sceni je takva da ograničeni budžet koji usled rezultata raste, iskoristimo da dovodimo naše najbolje mlade igrače, s obzirom da još uvek nemamo mogućnosti za A reprezentativce. Mladim igračima nudimo paket koji čini sjajne uslove za rad, redovnu platu i sve što ide uz to, da bi smo što pre iskoračili do Lige Evrope i grupne faze. Tako ćemo izbeći da naši igrači idu bilo gde sam da bi bili viđeni i adekvatno plaćeni, već da kroz tako jake evropske utakmice stvaramo neku novu medalju.