Vladan Lipovina pojačao Magdeburg

RS

Vladan Lipovina je zadužio opremu Magdeburga, bez ikakve dileme jednog od najboljih klubova planete, ekipe koja je dva puta uzastopno osvajala IHF klupsko prvenstvo sveta, dva puta je u finalu slavila protiv Barselone.

Lipovina je u Nemačku stigao 2014. godine, igrao je za četiri kluba, ostavio sjajan utisak, a u Magdeburg stiže iz Veclara. Klub iz istočne Nemačke je bio prinuđen da dovede desnog beka, jer je Islanđanin Omar Ingi Magnuson na treningu, nakon povratka sa Svetskog prvenstva pokidao Ahilovu tetivu.

Privatna arhiva

Izbor je pao na Lipovinu, koji je ove sezone u dresu Veclara upisao 52 gola i 32 asistencije u Bundesligi. Magdeburg je tri puta osvajao trofej u Ligi šampiona- 1978, 1981, 2002. godine, a na IHF Super Globu,  odnosno Svetskom klupskom prvenstvu, u poslednja dva finala je savladao Barselonu.

Magdeburg je aktuelni šampion Nemačke, ima šansu da i ove sezone odbrani tron, jer ima četiri boda, ali i dve utakmice manje od vodećeg Berlina, za koji igra Miloš Vujović.

Želja je da se odbrani tron u najjačoj ligi sveta i stigne do finalnog turnira Lige šampiona, zbog čega je Magdeburg platio 300.000 evra Veclaru na ime obeštećenja.

Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

„Imali smo malo vremena da se pojačamo i iskoristili smo šansu da dovedemo Vladana. Već na prvom treningu smo videli da će biti veliko pojačanje. Sada želimo da ga što pre uklopimo, ali ćemo mu naravno dati vremena da se uhoda”, rekao je trener Benet Vigert.

Lipovina je u Nemačkoj igrao za Veclar, Hitenberg, Rajn-Nekar Leven i Balingen, a dao je 780 golova na 236 utakmica u Bundesligi.

„Magdeburg je jedan od najboljih timova na svetu, a Beno jedan od najboljih trenera. Veoma sam srećan što se sve sredilo i zahvalan što mi je Veclar ispunio zahtev”, rekao je Lipovina za zvanični sajt novog kluba.

RSCG

Levoruki Cetinjanin je karijeru počeo u Cepelinu, potom je igrao za Lovćen, a osim u Nemačkoj, igrao je u Španiji (Siudad Enkantada), Severnoj Makedoniji (Metalurg) i Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Al Nasr).

U poslednje vreme ga nije bilo u reprezentaciji Crne Gore, zbog sukoba sa selektorom Zoranom Roganovićem, a da li će se sada vratiti u državni tim, ostaje da se vidi.

Komentari

Vaš komentar