Žreb za EP: Srbija u četvrtom, Crna Gora u drugom šeširu

RFEBM - J. Navarro

Žreb za Evropsko prvenstvo u konkurenciji rukometašice, koje se od 4. do 20. novembra održava u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, biće obavljen 28. aprila u Ljubljani.

Uoči žreba, Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je sastav šešira, a Crna Gora će biti u drugom, zajedno sa Holandijom, Mađarskom i Švedskom, dok se Srbija nalazi u četvrtom šeširu, zajedno sa selekcijama Španije, Rumunije i Švajcarske.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Crna Gora će biti domaćin grupe B. S obzirom na to da su Slovenija i Severna Makedonija u trećem šeširu, iz njega su potencijalni rivali Crne Gore samo Nemačka i Hrvatska. Iz prvog i četvrtog postoje po četiri mogućnosti.

Prvi šešir: Norveška, Francuska, Poljska i Danska; Drugi šešir: Holandija, Crna Gora, Mađarska i Švedska; Treći šešir: Slovenija, Severna Makedonija, Nemačka i Hrvatska; Četvrti šešir: Španija, Rumunija, Srbija i Švajcarska.

Plasman u glavnu rundu izboriće po tri selekcije iz sve četiri grupe, a utakmice glavne runde će se igrati u Ljubljani i Skoplju. Borbe za pobedničko postolje vodiće se u Ljubljani.