Vanja Stanković zlatna na EP do 21 godine

SK Fight 6. apr 201722:56 > 22:58
TKD Galeb

Srpska tekvondoistkinja Vanja Stanković osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu do 21 godine u Sofiji u konkurenciji do 49 kilograma.

Vanja je u prvom kolu bila bolja od Špankinje Palmer 13:12, dok je u drugom savladala Ukrajinku Sobko 13:3. Zatim je slavila protiv Kipranke Polikarpu 22:2, u polufinalu je pobedila Ruskinju Antipenko 6:2, da bi u finalu savlada Čehinju Hronovu 8:2.

Trener Dragan Jović istakao je da je ponosan što je prvog dana turnira osvojena zlatna medalja, a pred njima su još tri dana i mnogo prilika za nova odličja.

Startovali smo vrlo uspešno, Vanja Stanković je iskoristila prvu priliku koja joj se ukazala na velikom takmičenju i okitila se zlatom. Jako sam srećan zbog te medalje. Njena upornost i ozbiljan rad se pokazuje sve viši i više. Od januara je na svakom turniru osvojila medalju tako da smo i ovde to očekivali. Ostali takmičari koji su se borili su dali sve od sebe. Neiskustvo i ambijent na velikom takmičenju im je umanjio učinak, ali to im je velika lekcija“, istakao je Jović.

Vanja je od početka godine bila sjajna, a zlato može da joj bude vetar u leđa da se izbori za mesto u nacionalnom timu za odlazak na svetsko prvenstvo.

Presrećna sam zbog medalje. Ovo mi je najveća medalja u karijeri. Vrlo dobro mi je išlo od janura od kada sam promenila kategoriju u do 49 kilograma i tu se osećam mnogo bolje. Nastavljam sa treninzima čim se vratim u Beograd. President kup je vrlo brzo i to mi je najvažniji test turnir za ulazak u reprezentaciju za Svetsko prvenstvo. Nadam se da ću izboriti mesto za odlazak u Koreju, a tamo ću dati sve od sebe kao i uvek do sada“, rekla je Vanja, članica tekvondo kluba Galeb.

Sara Damnjanović (do 49 kg) je izgubila u drugom kolu od Mađarice Patakfalvi 6:10, dok su Nikola Posavac (do 58 kg) i Aleksandar Batalo (do 54 kg) poraćeni na startu.

Drugog dana Evropskog prvenstva na tatami izlaze Tijana Bogdanović (do 53kg), Strahinja Damnjanović (do 63kg), Jovan Bosnić (do 68kg), Miloš Šućur (do 68kg).