Gejdži: Habib je dobar rvač, ali me ne bi deklasirao

SK Fight 23. apr 20190:31 > 0:37
Gregory Shamus/Getty Images

Američki MMA borac Džastin Gejdži krajem marta imao je fantastičan nokaut u meču lake kategorije (do 70 kg) organizacije UFC, a mnogi su pomislili da bi Amerikanac mogao da bude jedan od izazivača šampionu – Habibu Nurmagomedovu.

Gejdži je 30. marta u Filadelfiji ekspresno završio meč protiv Edsona Barboze, a mediji tokom privremenog odsustva Nurmagomedova (suspenzija), Konora Mekgregora (povlačenje) i Tonija Fergusona (psihički problemi) vide Gejdžija kao jednog od najzobiljnijih pretendenata na pojas.

Ipak, Gejdži će morati da savlada borca iz Mahačkale ukoliko želi veliko priznanje.

Povezano

Danas je najbitnije kako pobeđuješ. Ukoliko do trijumfa dolaziš na impresivne načine, tvoj ‘plafon’ odmah postaje viši”, rekao je Gejdži o pobedi protiv Barboze.

Kada bih se borio sa njim trudio bih se da sprečim njegova obaranja, a ne da se rvem sa njim u parteru. Mnogo sam radio na tome i moja odbrana od obaranja je veoma dobra. Imam dosta energije i mogu da se rvem 25 minuta. Osim toga, u razmeni udaraca nisam ništa lošiji. Siguran sa da Habib ne bi dominirao u rvanju sa mnom”, rekao je Gejdži za Nurmagomedova, koji je do sada neporažen u karijeri, a trenutno odslužuje suspenziju zbog incidenta nastalog posle meča sa Konorom Mekgregorom u decembru prethodne godine.

https://twitter.com/UFCForAll/status/1120363906713755651

Suspenzija za ruskog borca isteći će šestog jula 2019. godine, a on će nakon toga moći da se bori u UFC.

Gejdži ima skor od 20 pobeda u dva poraza u profesionalnoj karijeri – bolji od njega bili su Dastin Poajre i Edi Alvares, a do sada je imao pet mečeva u organizaciji UFC.