Od 213 cm visokog Valujeva nije bilo težeg šampiona…

SK Fight 7. dec 20199:40 > 9:46
Yong Teck Lim/Getty Images

Šampion sveta u tri verzije u superteškoj kategoriji Endi Ruis braniće u subotu pojase prvaka protiv Entonija Džošue, a mnoge je iznenadila kilaža američkog boksera meksičkog porekla na merenju u petak.

Kada je 188 centimetara visoki 30-godišnjak stao na vagu, ona je pokazala 128,5 kilograma, a sa tom težinom „Uništitelj“ Ruis je najteži šampion koji brani titulu još od 2006. godine.

Povezano

Tada je 213 centimetara visoki Rus Nikolaj Valujev pred svoj meč sa Monteom Beretom za titulu šampiona u WBA verziji imao 148,7 kilograma i pobedio tehničkim nokautom.

Džošua je, sa druge strane, vidno lakši nego što je bio na prvom meču dvojice boksera u njujorškom „Medison Skver Gardenu“ prvog juna.

Ruis će protiv Džošue svoja tri šampionska pojasa u velikim svetskim organizacijama braniti u subotu u saudijskoj Diradži, a tom spekaklu u novoizgraženoj areni prethodiće još tri spektakularna duela u superteškoj kategoriji – Dilijan Vajt će se vratiti u ring protiv Marijuša Vaha, a iskusni Aleksandar Povjetkin će boksovati sa Majklom Hanterom.

Najbokji hrvatski bokser Filip „El Animal“ Hrgović oprobaće se protiv nekadašnjeg izazivača za titulu prvaka u najtežoj diviziji – Erika Moline.

Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images