“Ruiz je sramota, bukvalno je bio slon, Burger King“

SK Fight 13. dec 201913:47 > 13:48
Richard Heathcote/Getty Images

Frank Voren, promoter Tajsona Fjurija, kaže da se Endi Ruiz junior osramotio stanjem u kojem je dočekao borbu sa Entonijem Džošuom.

Džošua je bio dominantan tokom cele borbe i na bodove je dobio Ruiza tako povrativši IBF, WBA i WBO pojaseve.

“To je bilo smešno – kada su svi prevrtali očima na merenju, on je bukvalno bio slon u sobi“, napravio je igru reči Voren na konto Ruizove kilaže, nešto više od 128 kilograma.

“Samo zato što si teškaš ne znači da nemaš obavezu da pokažeš barem određenu količinu namere da budeš atleta. Ruiz junior osramotio je sebe i sport time što se nije pripremio ni na jednom nivou“.

Povezano

Meksičko-američki bokser bio je skoro šest i po kila teži u odnosu na jun i borbu u Medison Skver Gardenu u kojoj je nokautirao Džošuu. Posle druge borbe priznao je da je trebalo jače da trenira i da se tri meseca provodio po žurkama.

“Ovako smo dobili momka koji je na smešan način ostao bez zvanja svetskog šampiona i dobili smo spektakl koji je pretrpeo štetu. Malo je kasno da posle svega kažeš da si se malo previše provodio i da žališ što imaš toliko kilograma. Da se pojavio takav u meču koji nije za titulu, promoteri i TV operativci bi s pravom ‘poludeli‘ zbog njegovog stanja. Takođe, profesionalni sportisti imaju i dužnost prema publici koja plaća za privilegiju da ih gleda“, dodao je Voren.

Fjuri, čiji je Voren promoter, treba u februaru da se bori sa Diontejom Vajlderom, a prethodno je držao pojaseve koje sada drži Džošua.

“Tajson ne bi plesao oko Ruiza, već bi završio posao i zaustavio ga (i pre kraja 12 rundi). Video sam da je Ruiz izjavio da je ostvario san. Ako mu je san bio da osvoji titule i onda se nagoji i izgubi ih u prvoj sledećoj prilici, onda mu se san ostvario. Od kralja teške kategorije do Burger kralja (igra reči, poznati lanac brze hrane Burger king) u roku od šest meseci“, zaključio je Voren.