"Opljačkani" Rejes: Kako mogu to da mi urade?

SK Fight 9. feb 202015:58 > 16:05
Ronald Martinez/Getty Images

U noći između subote i nedelje po srednjeevropskom vremenu svi su očekivali laku pobedu aktuelnog šampiona UFC u poluteškoj kategoriji. Ipak, u Hjustonu je izazivač Dominik Rejes pružio fantastičnu partiju i "odvukao u duboke vode" sjajnog prvaka.

Džons je slavio jednoglasnom, ali prilično kontroverznom odlukom sudija posle pet rundi, a mnogi su istakli da se ne slažu sa ishodom meča.

Sudije su bodovale 48-47, 48-47, 49-46 za „Bounsa“, što je izazvalo veliko negodovanje.

Pre svega sam razočaran, ali sam ponosan na sebe. Izašao sam u kavez svim srcem i znam da će ovaj meč postati instant-klasik. Nisam dobrio zasluženo poštovanje. Ne moram opet da gledam meč – znam da sam pobedio. Bio sam tamo. Zbog mene je Džons izgledao kao običan čovek. Mogao sam da pobedim i 3-2 i 4-1. Kako mogu to da mi urade“, pitao se Dominik Rejes.

Bila je to 11. uspešna odbrana šampionskog statusa za Džonsa, za kojeg se sve više govori da će preći u tešku kategoriju.

Među onima koji su kritikovali odluku sudija našao se i presednik UFC Dejna Vajt.

Iskreno, pre nego što smo ušli u poslednju rundu, Dominik je imao 3:1 po mom bodovanju. Deca su me ‚terorisala‘ i pitala me kako je ovo moguće. Nije baš da je bila ‚pljačka‘ – ljudi su na razne načine bodovali meč“, izjavio je prvi čovek elitne promocije.

U preostalim mečevima u okviru priredbe najviše pažnje privukla je pobeda Valentine Ševčenko nad Ketlin Čukagijan kojom je zadržala šampionski pojas u ženskoj muva-kategoriji. Osim toga, Ilir Latifi je debitovao u teškoj kategoriji, ali je od njega bolji bio Derik Luis jednoglasnom odlukom sudija.

Borac iz BiH Mirsad Bektić poražen je drugi put zaredom, a od njega je u duelu perolake kategorije bolji bio Amerikanac Den Ajg podeljenom odlukom sudija posle 3 runde. Bektić sada ima skor od 13 pobeda i 3 poraza u profesionalnim mečevima.

Photo by Ronald Martinez/Getty Images)