Potvrđeno: Džošua na Puleva 20. juna u Londonu

SK Fight 2. mar 202017:58 > 18:01
Richard Heathcote/Getty Images

Britanski bokser Entoni Džošua i Bugarin Kubrat Pulev definitivno će ući u ring 20. juna, a borba će biti održana na stadionu Totenhema u Londonu, potvrđeno je u ponedeljak.

Tridesetogodišnji Džošua je povratio u svoje vlasništvo šampionske pojaseve superteške kategorije u IBF, WBA, WBO i IBO verzijama pobedom nad Endijem Ruisom Juniorom u oktobru prošle godine, a do skoro je bilo neizvesno ime njegovog sledećeg protivnika.

Ipak, pošto je organizacija IBF dala britanskoj superzvezdi rok do 3. marta da prihvati duel sa obaveznim izazivačem, Bugarinom Pulevim, gotovo istog trenutka pojavila se informacija da su se timovi dvojice boksera dogovorili meč na stadionu Totenhema. U suprotnom, pojas bi bio upražnjen jer šampion ne bi uspeo da odgovori na obavezan meč sa izazivačem.

Džošuin promoter Edi Hern izjavio je da je cilj njegovog klijenta dostizanje statusa neprikosnovenog šampiona, a na putu ka tom zvanju stoji mu samo Tajson Fjuri, koji je nedavno u sedmoj rundi nokautirao Dionteaja Vajldera. Amerikanac, prema ugovoru, ima pravo na revanš sa Britancem, a za očekivati je da će tu klauzulu iskoristiti.

Džošua je posle sjajne amaterske karijere, koju je okrunio zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama u Londonu, u profesionalnim mečevima do danas je imao skor od 23 pobede i jednog poraza. Jedini neuspeh došao je u junu 2019. godine kada je u velikom iznenađenju od Džošue bolji bio Amerikanac meksičkog porekla Endi Ruis Junior.

Osam godina stariji Pulev ima 38 godina, a jedini poraz u 29 profesionalnih mečeva doživeo je od Vladimira Klička nokautom 2014. godine.