Joana: Revanš sa Ženg? Da, ali za veliki novac

SK Fight 19. apr 202014:12 > 14:16
Getty images/Harry How

Borba između Veili Ženg i Joane Jendžejčik za pojas prvakinje UFC u slamka kategoriji stekla je status instant-klasika među ljubiteljima MMA, a mnoge fanove je zaprepastio način na koji je izgledalo čelo Poljakinje posle brojnih udaraca koje je primila tokom meča.

Jendžejčik je usled brojnih hematoma bila neprepoznatljiva, a za medije je govorila da bi se sa Kineskinjom u kavez vratila samo u slučaju visokog honorara.

Povezano

Pre nekoliko dana sam mislila da se sigurno neću boriti čitavih 12 meseci, ali sam ipak poslala poruku predsedniku UFC Dejni Vajtu da želim da se borim. U tome i jeste stvar, nikada ne znate kada ćete se probuditi i shvatiti da želite da se ponovo okušate u borbi”, izjavila je Joana Jendžejčik.

Znam da UFC želi velike borbe, a moj revanš sa Vejli bi sigurno spadao u taj rang mečeva. Tu će u igri sigurno biti i veliki novac, a ja želim svoj deo kolača. U prethodnom izdanju nismo bili glavna borba večeri, a gledaocima smo pružili ‘paklenu’ borbu. Ljudi bi želeli da gledaju veliki događaj kao što bi bila ta borba”, rekla je 32-godišnja Poljakinja, koja je nekadašnja šampionka, a u profesionalnoj MMA karijeri ima skor od 16 pobeda i 4 poraza – gubila je još od Rouz Namajunas i Valentine Ševčenko dvaput.

Osim toga, iza Joane su brojni profesionalni kik-boks i muaj taj mečevi.