Zaokret u karijeri: Ruis unajmio Kanelovog trenera

SK Fight 6. maj 202018:54 > 18:59
Richard Heathcote/Getty Images

Bivši svetski prvak u tri verzije u superteškoj kategoriji Endi Ruis ozvaničio je saradnju sa Edijem Rejnosom, jednim od najpoznatijih bokserskih trenera današnjice. Prema navodima američkih medija, saradnja će trajati samo do sledeće Ruisove borbe, a ne zna se da li će se nastaviti posle toga.

Ruis je u januaru otpustio dotadašnjeg trenera Manija Roblsa, koji je tada tvrdo da tokom priprema za revanš-meč protiv Entonije Džošue niko nije mogao da kontroliše “Uništitelja”, a deo krivice je svalio i na bokserovog oca Endija Ruisa Seniora, koji se dosta mešao u Roblsov trenerski posao.

Povezano

Amerikanac je u revanšu protiv Džošue bio vidno teži i nespreman na taktiku Britanca, koji je lakši nego ranije, kretanjem potpuno izmorio i neutralisao opasnog udarača izbegavajući razmene sa kratkog rastojanja.

Rejnoso je u prethodnoj godini odveo Saula “Kanela” Alvaresa do titule u poluteškoj kategoriji protiv Sergeja Kovaljova, a u bogatoj karijeri Rejnoso je spremao još i Hulija Sesara Martinesa, Oskara Valdesa, ali i mladu nadu Rajana Garsiju. U mnogim relevantnim izborima Rejnoso je proglašen za trenera godine u 2019.

Ruis ima 30 godina, a u 35 mečeva profesionalne karijere slavio je 33 puta (22 KO) – jedine porate naneli su mu Džozef Parker i Entoni Džošua.