UFC: Miočić vs. Kormije u avgustu?

SK Fight 17. maj 202021:54 > 21:56
Joe Scarnici/Getty Images

Polako, ali sigurno se stvaraju uslovi za organizaciju trećeg meča Stipe Miočića i Danijela Kormijea. Naime, dvorana u kojoj trenira aktuelni šampion teške kategoriji, Miočić, 'Strong Style' otvara vrata 29. maja.

  Podsećanja radi, Miočić ni jednog trenutka nije izbegavao borbu protiv Kormijea, jedino je tražio da se pokaže doza strpljenja, kako bi imao uslove za normalan rad i trening, koji nije imao tokom borbe protiv koronavirusa, a Miočić je kao vatrogasac u SAD na prvoj liniji pomenute borbe.

Pritisak od strane prvog čoveka UFC, Dana Vajta, je postajao sve veći i veći, pa je u jednom trenutku naglasio da postoji mogućnost da se Miočiću oduzme pojas ukoliko ne pristane na borbu protiv Kormijea.

Sada su kockice počele da se slažu u željeni mozaik, a prema informacijama koje su objavili portali specijalizovani za borbe u otkagonu, meč bi veoma lako mogao da se održi već u avgustu.

Moj najveći protivnik su mere kojih moram da se pridražavam i koje su na snazi u SAD. Niko nije iznad zakona, pa tako ni ja. Meni, mom treneru i timu nije onemogućeno da uđemo u dvoranu za trening do 29. maja. One sekunde kada se dvorana otvori, počeću sa radom i pripremama za odbranu trona. Kratko i jasno. Nikada u životu nikoga nisam izbegavao, niti bežao od rivala”, naglasio je Miočič na Twitter profilu.

Miočić je naglasio da jedino na čemu institira je vreme, kako bi mogao adekvatno da se pripremi za borbu, kakva je borba za titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji.

Naravno, odmah su usledile procene i proračuni. Naime, očekuje se da će Miočiću trebati najmanje 12 nedelja da bi stigao do željene forme, pa se odmah kao mogući mesec za održavanje borbe pojavio mesec avgust. Miočićev rival, Kormije, je takođe u svojim izjavama spominjao avgust kao optimalan period za borbu.

Prvi čovek UFC-a, Dana Vajt, je sa zadovoljstvom primio vesti o novom razvoju situacije, već u ponedeljak ili utorak je najavljen sastanak čelnika UFC-a kako bi se napravio novi plan i program borbi, a vrlo je moguće da se na dnevnom redu nađe i duel između Stipe Miočića i Danijela Kormijea.

Avgust je mesec u kojem bi mogao da usledi novi, treći čin kada su dueli Miočića i Kormijea u pitanju.