Prašović za SK: Uveren sam da osvajam svetsku titulu

SK Fight 24. okt 202011:07 > 11:18
Privatna arhiva

Dilan Prašović uspeo je tehničkim nokautom u devetoj rundi da pobedi borca iz Bosne i Hercegovine, Edina Puhala. Meč u WBO verziji je održan u Beogradu, a mladi Novljanin sa skorom 14-0 sada može da se nada borbi za svetski tron.

Prašović se borio u kruzer kategoriji, a sada mu ostaje da sačeka epilog duela koji je na programu 12. decembra, kada će biti poznato kome pripada titula svetskog šampiona u WBO verziji. Snage će odmeriti dva fenomenalna borca, Britanac Lorenc Okolie i Poljak Krištof Glovački.

Povezano

Prašović je protiv Puhala dominirao tokom čitavog meča, a pobeda dobija na težini ako se naglasi da je Edin Puhalo u profi ringu imao skor 19-0, a čak 18 duela je dobio prekidom, ili ti nokautom. Protiv Prašovića je tri puta završavao na podu, dok meč konačno nije prekinut.

Izuzetno sam zadovoljan. Odlično sam odradio meč, a mogao sam i još bolje da nije bilo objektivnih problema. Naime, zbog koronavirusa nisam imao dovoljno sparing partnera pred meč sa Puhalom, pa sam pomalo i čuvao snagu jer je meč bio predviđen u 12 rundi. Uz to, kada sam prvi put uspeo da srušim rivala na pod, osetio sam jak bol u prstu i do kraja meča se borio sa Puhalom i bolom u prstu koji je ili napukao ili je slomljen”, naglasio je Dilan Prašović za Sport klub i nastavio:

“Pomno ću pratiti meč za svetsku titulu u WBO verziji koji je na programu 12. decembra. Momak koji pobedi, kako sada stvari stoje, biće mi rival na putu ka ostvarenju sna, a to je osvajanje titule svetskog prvaka u seniorskoj konkurenciji. Iluzorno je trošiti reči o kvalitetima Okolie i Glovačkog. Biće to spektakularna borba za tron. Neizmerno ih cenim i poštujem kao i sve rivale sa kojima sam se borio do sada. Međutim, uveren sam da mogu do svetske titule.”

https://twitter.com/BoxingHls/status/1319731920838795265

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, mladi Novljanin je nastavio sa izlaganjem:

Meč za svetsku titulu bi trebalo da bude organizovan na proleće ili tokom leta naredne godine. Boriću se u Londonu ili Las Vegasu. Bez obzira na ime rivala, tehnički sam kvalitetniji od obojice. Do borbe za tron, imaću vremena da fizički budem još jači, a već sada smo počeli da planiramo pripreme. Fokus će biti na snazi. Uz tehniku koju imam, maksimalno fizički spreman moram da uđem u duel sa tron. Zbog toga ćemo organizovati što više sparinga sa kvalitetnim borcima, kako ne bih razmišljao o tome, da li mogu da se borim punom snagom svih 12 rundi. Ponavljam, cenim i poštujem Okolia i Glovačkog, ali bez obzira na to ko pobedi 12. decembra, uveren sam da će naredne godine, san postati java, te da ću posle juniorskog pojasa šampiona sveta u WBO verziji, prigrabiti i seniorski”, poručio je Prašović.

Dilan Prašović ima 23 godine, bio je juniorski prvak sveta u WBO verziji, a tokom amaterske karijere je učestvovao na dva šampionata Evrope i jednom Svetskom prvenstvu. U Ukrajini je stigao do četvrtog mesta u Evropi, a amaterski ring je napustio sa skorom 70-6.

U slučaju da osvoji titulu prvaka sveta u WBO verziji, sa 23 godine bi postao jedan od najmlađih boraca u istoriji, kojima je to pošlo za rukom. Dilan je na pravom putu i sada mu ostaje samo da ostane na istom, a u tom slučaju velike probleme će imati borac sa druge strane ringa. Da li će to biti Britanac Okolie ili Poljak Glovački, saznaćemo relativno brzo.