Adesanja: Ovog puta ću ga ućutkati još surovije

SK Fight 3. jan 202215:37 2 komentara
Izrael Adesanja, Robert Vitaker
Darrian Traynor/Getty Images

Novozelandski MMA borac nigerijskog porekla Izrael Adesanja šampion je srednje kategorije organizacije UFC još od 2019. godine, a trenutno se priprema za četvrtu odbranu pojasa u diviziji do 84 kilograma. Protivnik će mu biti čovek kojeg je nokautirao da bi do naslova prvaka i došao – Australijanac Robert Vitaker.

Adesanja je tada nokautirao Vitakera u drugoj rundi, a u međuvremenu je pojas branio protiv Joela Romera, Paula Koste i Marvina Vetorija.

UFC:

Vitaker se promenio od prethodne borbe, promenio je svoj stav jer je prihvatio poraz. Konačno je priznao ono što sam ja govorio sve vreme – da sam ga pobedio jer sam bolji. Zbog takve promene stava on je sada opasniji. Shvatiću ga još ozbiljnije. Trenira, motivisan je, ima šta da dokaže. Zbog toga se budim ujutru – radim na tome da ga ućutkam još surovije nego prošlog puta. To je moj motiv“, izjavio je Izrael Adesanja govoreći o revanšu protiv Vitakera.

Druga borba Adesanje i Vitakera zakazana je za priredbu UFC 271, koja će se 12. februara održati u Hjustonu.

Izrael Adesanja u profesionalnim MMA mečevima ima skor od 21 pobede (15 KO) i 1 poraza. Robert Vitaker je od poraza protiv Adesanje zabeležio tri pobede – sudijskim odlukama je pobedio Derena Tila, Džereda Kanonira i Kelvina Gasteluma.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare