Aleksandar Rakić na UFC 300: Direktan prenos na SK Fight!

SK Fight 12. apr 202414:12 0 komentara
Aleksandar Rakić
Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Pred nama je generacijska MMA priredba UFC 300, a na njoj učestuje i najbolji srpski borac – Aleksandar Rakić. Meč u kojem će se „Raketa“ sastati sa Jiržijem Prohaskom, nekadašnjim šampionom, održaće se između 03.00 i 04.00 po srednjoevropskom vremenu, a direktan prenos čeka vas ekskluzivno na kanalu SK Fight!

UFC 300 ćete, kao i sve ostale UFC priredbe, moći da gledate u direktnom prenosu na kanalu SK Fight. Rakićeva borba biće emitovana u direktnom prenosu, iako se nalazi u uvodnom programu. Trebalo bi da počne između 03.00 i 04.00 u nedelju ujutru po srpskom vremenu. Sve vesti u vezi sa događajem UFC 300 pronađite NA OVOM LINKU.

Ovaj duel u poluteškoj kategoriji (do 93 kg) označiće Rakićev povratak u oktagon posle dvogodišnje pauze usled teške povrede kolena.

Spektakularni UFC 300 održaće se u „Ti-Mobajl areni“ u Las Vegasu, uvodni program će, baš kao i glavni, biti ispunjen najvećim imenima ovog sporta.

U susret UFC 300:

Kako je Aleksandar Rakić postao najbolji srpski MMA borac

Bliži se UFC 300, vreme je da se podsetimo UFC 100 i UFC 200

MMA početnik ima prednost na UFC 300 u odnosu na Rakića

Jirži Prohaska, Rakićev protivnik na UFC 300 – MMA „samuraj“

Rakić je najuspešniji borac u tri decenije dugoj istoriji ovog sporta. Visok je 196 centimetara i ima 32 godine. Trenutno je peti na rang-listi izazivača poluteške kategorije i u profesionalnim borbama ima skor od 14 pobeda (9 KO, 1 sabmišn) i 3 poraza. Od dolaska u UFC, nalazi se na skoru 6-2.

MMA priče:

Poslednju borbu Rakić je imao još u leto 2022. godine, ali je tada u trećoj rundi okršaja sa Janom Blahovičem, još jednim bivšim UFC šampionom, pokidao prednji ukršteni ligament kolena.

Ovaj 32-godišnji Bečlija rođen je i odrastao u Austriji, a pod zastavom te države počeo je i profesionalnu karijeru. Međutim, od borbe sa Entonijem Smitom 2020. godine, Rakić se bori pod srpskom zastavom. Tim povodom MMA savez Srbije ga je 2022. godine izabrao za svog počasnog predsednika.

Bilo je prepirki, a malo smo se Prohaska i ja raspravljali i preko tvitera – prodavali smo meč. Konačno je došlo do toga da se sastanemo. Ja sam prozvao Prohasku kada je Jan Blahovič otkazao i sada se borimo na ovakvoj priredbi. Ogromna motivacija je biti deo toga. Dve godine ne biti u kavezu, a gledati kako pojas ide od jednog do drugog borca… To budi veliku žar, kao da je neko dolio ulje na vatru. U meni gori jer znam da mogu da ih pobedim i imam potencijal da budem šampion“, rekao je Aleksandar Rakić u intervjuu koji je dao za Sport klub.

Čitav razgovor koji je Karlo Pokas vodio sa Rakićem, očekuje vas u subotu na sajtu Sport kluba!

Kako izgleda spisak borbi na UFC 300?

Glavna borba: Aleks PereiraDžamal Hil (za titulu šampiona poluteške kategorije, do 93 kg)

Sunaslovna borba: Vajli DžangSijaonan Jan (za titulu šampionke slamka kategorije, do 53 kg)

Glavni program: Džastin GejdžiMaks Holovej (do 70 kg)

Čarls OliveiraArman Carukijan (do 70 kg)

Bo NikalKodi Brandidž (do 84 kg)

Kako trenutno stvari stoje, borba u kojoj se sastaju Aleksandar Rakić, najbolji srpski MMA borac, i Čeh Jirži Prohaska, održaće se u uvodnom programu.

Ostale borbe preliminarnog programa

Kelvin KejtarAldžamejn Sterling (do 66 kg)

Holi Holm – Kejla Herison (do 61 kg)

Sodik JusufDijego Lopes (do 61 kg)

Rane preliminarne borbe

Džejlin TarnerRenato Moikano (do 70 kg)

Džesika AndražMarina Rodrigez (do 53 kg)

Bobi GrinDžim Miler (do 70 kg)

Dejvison FigeredoKodi Garbrant (do 61 kg)

Zasad. Imajte na umu da će svaka od ovih priredbi pretrpeti promene usled stvari koje su deo MMA folklora – povrede, padanja vage, doping, infekcije…

Uz sve što se promociji UFC može zameriti, mora se i reći – to zaista jeste mesto gde se najbolji sastaju sa najboljima. Uživajte u narednim mesecima na našim kanalima, ali i na sekciji SK FIGHT na sajtu Sport kluba.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!