Ama baš niko nije šokiran: Legenda pala na doping testu

SK Fight 15. mar 202318:052 komentara
Alister Overim
REUTERS/Amber Searls-USA TODAY Sports

Legendarni kik-bokser i MMA borac Alister Overim često je menjao fizički izgled tokom svoje monumentalne borilačke karijere, a mnogi su tokom godina insinuirali da koristi nedozvoljena sredstva. Sada kritičari holandskog borca (ponovo) imaju čime da potkrepe svoje sumnje jer je 42-godišnjak pao na doping testu.

Overim se takmičio u kik-bokserskoj organizaciji Glori, gde je imao svoj treći meč sa još jednom ikonom ovog sporta – Marokancem Badrom Harijem.

Kik-boks:

Posle velikog preokreta Overim je došao do pobede sudijskom odlukom, ali je čitav spektakl je skoro šest meseci kasnije pokvaren jer je pobednik imao u uzorku nedozvoljenu supstancu. Tačna materija u njegovom organizmu nije naznačena, ali Glori je očekivano poništio Overimovu pobedu.

Sada se treća borba Overima i Harija vodi kao “poništen meč”, što znači da pobednika trilogije još nema. Overimu je izrečena jednogodišnja suspenzija, a moraće i da vrati deo svog honorara za duel sa kontroverznim Harijem. Inače, bio je to prvi profesionalni kik-boks meč za Overima od 2010. godine i pobede nad sunarodnikom Peterom Ertsom.

Ovo nije prvi put da Overim koristi zabranjene supstance. Još 2012. trebalo je da se bori za UFC pojas sa Žuniorom Dos Santosom, ali je imao povećan nivo testosterona.

Overim je 2021. godine napustio MMA organizaciju UFC, kao i čitav sport mešovitih borilačkih veština i vratio se kik-boksu. U MMA je uradio mnogo – bio je prvak organizacija Strajkfors i Drim, a u UFC se takmičio za šampionski pojas teške kategorije, ali ga nije osvojio.

U MMA karijeri Overim ima skor 47-19, a u kik-bokserskom ringu 10-4, uz spomenuti poništeni meč.

Komentari

Vaš komentar