Andrej Pešić za WBC silver titulu u bridžer kategoriji

SK Fight 16. jun 202413:13 0 komentara
Meč za WBC pojas: Radčenko vs Pešić

Meč za upražnjenu srebrnu titulu WBC prvaka u bridžer kategoriji (do 101,605 kg) za koju će se boriti srpski bokser protiv Ukrajinca Serhija Radčenka (10-7, 5 KO), zakazan je za 3. avgust u Kijevu.

Biće to za Andreja Pešića (15-2-1, 8 KO) velika šansa da se domogne šampionskog pojasa u nedavno uvedenoj težinskoj kategoriji, čime bi se upisao u imenik velemajstora ringa sa ovih prostora koji su osvajali titule ovoga ranga, poput Ljubiše Simića i Nikole „Džonija“ Stevanovića.

Meč će biti održan u glavnom gradu Ukrajine, što bi mogla da bude otežavajuća okolnost za Pešića (195 cm), a svakako početna prednost za Radčenka (192 cm), koji je u profi karijeri zabeležio 10 pobeda, pet nokautom, i sedam poraza. Borba je ugovorena u 12 rundi.

„Još uvek treniramo u Leskovcu“, potvrdio je za Sport Klub, Bratislav Pešić, trener i otac Andreja Pešića.

Iz rodnog grada planiraju odlazak na sparinge u rumunsku Oradeu, pošto su proletos obavili bazične pripreme na Vlasinskom jezeru.

„Sparing faza u Oradei počeše 8. jula. Tamo ćemo da ostanemo tri nedelje. Glavni sparing partner biće nam rumunski profi bokser Aleksandar Jur. Ostale sparing partnere ćemo menjati sedmično. Svakako, imaćemo najmanje četvoricu sparing partnera“, potvrdio je Bratislav Pešić.

Andrej se priprema studiozno za predstojeći meč, a kako je rekao njegov otac i trener, uvedene su i neke novine u trenažni proces.

„Runda na sparingu nam traje četiri minuta, uz 30 sekundi pauze između. U planu nam je da u Rumuniji Andrej svaki sparing odradi u 10 rundi u kontinuitetu protiv trojice sparing partnera, koji bi se smenjivali u ringu“, istakao je Bratislav Pešić.

Po rečima Bratislava Pešića, odlazak za Kijev, direktno iz Oradee, planiran je šest dana uoči meča, zbog aklimatizacije.

Andrej je u dosadašnjem toku profi karijere imao 18 mečeva, zabeležio je 15 pobeda, uz dva poraza i jedan nerešen meč. Većinu mečeva, Pešić je boksovao u kruzer kategoriji (do 90,716 kg). Poslednji meč imao je 15. decembra prošle godine u Rumuniji. Duel u bridžer kategoriji protiv Vlatka Vojnića Tunića (2-9, 2 KO), koji boksuje sa mađarskom profi licencom, a rođen je u Subotici, Pešić je rešio u svoju korist nokautom u drugoj rundi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!